Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Розумні домашні батареї Junelight Smart Battery від Siemens

«Розумні» домашні батареї Junelight Smart Battery від Siemens

Німецький конгломерат Siemens представив свою нову розробку — побутові модульні енергонакопичувачі Junelight Smart Battery, які покликані оптимізувати споживання енергії в будинках власників сонячних електростанцій. Пристрій здатний контролювати енергопотоки в залежності від продуктивності системи електропостачання, погодних умов та середнього рівня споживання домогосподарства. Весь процес від вироблення електрики до безпосереднього його використання можна відстежити за допомогою спеціального додатка для телефону.

Як стверджують розробники, накопичувач може вмістити до шести акумуляторних блоків місткістю 3,3 кВт⋅год, та весь цей запас «інтелектуально» розподіляється між кінцевими точками споживання в залежності від потреб домогосподарства (наприклад, для зарядки електромобіля або підключення теплового насоса). При цьому пристрій легко адаптується до всіх наступних розширень функцій та оновлень програмного забезпечення.

Розумні домашні батареї Junelight Smart Battery від Siemens

Асоціація електричних, електронних та інформаційних технологій Німеччини (науково-технічне об'єднання VDE) вже сертифікувала Junelight Smart Battery відповідно до усіх чинних стандартів. Батарея зараз доступна для німецьких покупців та вийде на ринок Австрії з квітня 2019 року.

Дизайн обладнання та додаток для Junelight в цьому році отримали престижну нагороду IF Design Award. Корпус накопичувача плоский, з вбудованим цифровим дисплеєм і може бути виконаний в білому або чорному кольорі. За словами виробника, додаток зайняв перше місце завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу та чіткої візуалізації відповідних показників енергоспоживання.

Повідомляється, що батарея в базовій комплектації місткістю 3,3 кВт⋅год буде коштувати 4990 євро.

Не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки