Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Космічний корабель NASA готовий до місії на Місяць

Космічний корабель NASA готовий до місії на Місяць

У США завершили проект транспортного космічного корабля «Оріон», який відправиться у місію навколо Місяця. Віце-президент країни Майк Пенс заявив про це в день п'ятдесятиріччя висадки на Місяць, але коли буде проведено перший політ — невідомо.

Компанія Lockheed Martin та NASA підтвердили завершення створення капсули екіпажу «Оріон», яка буде грати ключову роль в проекті «Артеміда» - безпілотний політ, який буде проходити навколо Місяця.

Тепер вчені хочуть перевірити систему космічного запуску та відповідні системи підтримки. Зараз їх зусилля зосереджені на інтеграції капсули з сервісним модулем та її тестуванні перед запуском в промислову експлуатацію на початку 2020 року.

Перша місія з екіпажем - «Артемідою-2» запланована на 2022 рік.

На борту корабля достатньо обладнання для 21 дня активної роботи екіпажу, він може здійснювати автоматичне стикування за допомогою 12 потужних двигунів. Дослідники припускають, що він буде використовуватися не тільки для «Артеміди», а й для можливих польотів до астероїдів та Марса.

Нагадаємо, що 20 липня цього року, виповнилося 50 років з моменту висадки першої людини на Місяць. СРСР та США, в ті часи, влаштували справжні геополітичні перегони за першість в освоєнні Місяця. Але через кілька років вони різко припинилися. І тільки з настанням нового тисячоліття, ми можемо спостерігати старт «Місячних перегонів 2.0». Але сучасні місячні проекти відрізняють, скоріше, не суперництво країн, а міжнародна кооперація в наукових дослідженнях нашого супутника.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки