Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

ESA: цеглини з реголіту зможуть гріти колоністів на Місяці та генерувати електрику

ESA: цеглини з реголіту зможуть гріти колоністів на Місяці та генерувати електрику

Вчені з Європейського космічного агентства (ESA) разом з Azimut Space приступили до дослідження місячного ґрунту в якості матеріалу для накопичення енергії. Передбачається, що місячні камені зможуть накопичувати енергію протягом дня, а потім астронавти зможуть використовувати її для обігріву обладнання майбутніх місячних колоній під час ночі, яка на природному супутнику Землі триває 14 днів.

Коли астронавти в наступний раз висадяться на Місяць, їх метою стане зберігати постійну присутність людини на супутнику Землі, а не точкове відвідування Місяця, як у випадку з місією «Аполлон». Однак доставлення будівельних матеріалів на супутник обійдеться дуже дорого, тому вчені досліджують локальні матеріали на предмет можливості використання при будівництві місячної станції.

У повідомленні ESA сказано, що реголіт не тільки перетворений в цеглу, а й сформований таким чином, щоб акумулювати тепло. Щоб перевірити цю гіпотезу, дослідники створили штучний порошкоподібний реголіт на основі зразків гірських порід, привезених на Землю місіями «Аполлон».

Штучний реголіт потім був сформований в цеглу та протестований як засіб акумуляції енергії в умовах, близьких до місячних — при температурі від -173°C до 127°C та при вкрай низькому тиску.

«Використання місячного реголіту для збереження тепла на Місяці надало б нам велику кількість легкодоступного матеріалу. Це означає, що майбутнім мандрівникам не доведеться брати з собою багато матеріалів для будівництва з Землі — це дозволить прискорити будівництво постійної бази на Місяці», заявили в ESA.

Нагадаємо, що минулого тижня, в день п'ятдесятиріччя висадки на Місяць першої людини, віце-президент США Майкл Пенс заявив, що компанія Lockheed Martin та NASA завершили проект транспортного космічного корабля «Оріон», який відправиться у місію навколо Місяця.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки