Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Як буде працювати космічне бюро подорожей Virgin Galactic

Як буде працювати космічне бюро подорожей Virgin Galactic

Космічне турагентство британського підприємця Річарда Бренсона планує серйозно збільшити обсяг своїх космічних турів. Згодом, компанія збирається запускати шаттл на орбіту частіше ніж раз в два дні.

Virgin Galactic Річарда Бренсона планує послати першого туриста в космос в червні наступного року. Однак Комісія з цінних паперів та бірж США оприлюднила документ, що розповідає про подальші плани екстравагантного мільярдера. В рамках компанії по збору $800 млн, британський підприємець збирається відправляти туристичні групи на орбіту кожні 32 години.

VSS Unity, також відомий як SpaceShipTwo, пропонує шести пасажирам випробувати за час 90-хвилинного польоту кілька хвилин невагомості, а також помилуватися красою Землі з кордону космосу, на висоті 100 км.

Згідно з документом, компанія планує почати з 16 польотів на рік у 2020 році. У 2023 році, коли в її розпорядженні буде вже п'ять SpaceShipTwo, компанія зробить 270 польотів. Якщо все піде за планом, за чотири роки Virgin Galactic покаже Землю з космосу 1565 пасажирам.

Зараз квиток на орбітальний літак VSS Unity Virgin Galactic коштує $250 000 - це на $50 000 дорожче, ніж в основного конкурента компанії, Джеффа Безоса та його Blue Origin. Квиток вже придбали понад 600 осіб.

Нагадаємо, що першим пасажиром, якого доставив на орбіту VSS Unity, стала Бет Мозес, старший інструктор астронавтів компанії. Це сталося у лютому 2019 року. Для Virgin Galactic це була важлива віха, хоча скептики й говорили, що висоту в 88 км не можна вважати космосом — він, мовляв, починається зі 100 км. Втім, на цей рахунок немає єдиної думки.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки