Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Rocket Lab займеться доставленням вантажів на орбіту Місяця

Rocket Lab займеться доставленням вантажів на орбіту Місяця

Американська аерокосмічна компанія Rocket Lab планує збільшити висоту польоту своїх багаторазових ракет настільки, щоб доставляти вантажі на високі земні орбіти та на орбіту Місяця, а зрештою і в точку Лагранжа.

Зараз Rocket Lab здатна виводити супутники та доставляти інші корисні вантажі тільки на низьку навколоземну орбіту. Однак уже в четвертому кварталі 2020 року компанія планує істотно збільшити висоту та дальність польоту своїх ракет.

Зробити це, за словами представників компанії, дозволить комбіноване використання доопрацьованої версії ракети Electron та вантажної платформи Photon.

Частково компанія вже впровадила поліпшення — наприклад, 17 жовтня ракета з більш потужним двигуном піднялася на висоту в майже 1 тис. км над поверхнею Землі. Це вдвічі більше, ніж результати попередніх місій.

Звичайно, ніхто не дає гарантію, що всі далекосяжні плани компанії підуть за графіком і Rocket Lab знайде клієнтів, яким потрібні подібні космічні місії. Проте, індустрія приватних космічних польотів швидко розвивається і поступово виходить за межі орбіти Землі. SpaceX вже давно розробляє свій Starship для подорожей на Місяць та навіть на Марс. І Rocket Lab намагається не тільки не поступатися, а і йти в ногу з конкурентами.

За матеріалами: Engadget

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки