Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Орбітальний готель Aurora відкриється у 2024 році

Орбітальний готель Aurora відкриється у 2024 році

Відпочинок на орбіті для заможних людей, яким наскучили звичайні земні види, скоро стане реальністю. І компанія Orion Span навіть назвала терміни початку візитів для гостей готелю Aurora Station - космічного корабля в формі капсули та розміром з бізнес-джет.

Американська аерокосмічна компанія Orion Span обіцяє відкрити готель на орбіті вже у 2024 році. Він буде невеликим — станція розрахована на п'ятьох гостей, які проведуть в невагомості 12 днів. Програма розваг для туристів намічена досить щільна — крім гри в настільний теніс і милування сходами та заходами Сонця, вони стануть допомагати в проведенні наукових експериментів.

«Зараз це здається нам божевіллям, тому що це ще не реальність, — пояснює Френк Бангер, засновник Orion Span. - Але така властивість цих речей — вони здаються божевіллям, поки не стануть нормою».

Ціна такого туру зовсім не маленька - $9,5 мільйона. Але за словами Бангера, близько 30 осіб вже висловили бажання відпочити на орбіті та внесли передоплату в розмірі $80 тисяч. «Ми не бачили подібного космічного ажіотажу з часів Аполлона», - заявив він.

Орбітальний готель Aurora відкриється у 2024 році

Однак, крім технічних складнощів з реалізацією цих планів, компанії на кшталт Orion Span стикаються з юридичними колізіями.

Космічні закони

Життя далеко від Землі регулюється здебільшого Договором про космос 1967 року, який забороняє країнам пред'являти права на космічний простір та небесні тіла, але дозволяє використовувати їх в мирних цілях — що відкриває шлях для бізнесу.

Але для того, щоб відкрити космічний готель, приватні компанії повинні отримати дозвіл на свою діяльність від держави — зазвичай тої, де вони зареєстровані. Уповноважені органи повинні проводити регулярну інспекцію діяльності кожної станції. Крім того, всі країни, які брали участь у створенні та запуску такої станції, відповідальні за шкоду, яку вона може завдати — наприклад, якщо вріжеться в супутник.

Така відповідальність може відлякати держструктури від підтримки подібних приватних підприємств. Закони та правила, що існують сьогодні, застаріли та заважають потенційним власникам орбітальних баз відпочинку, каже Бангер.

Наприклад, оскільки у станції є двигуни, які допомагають їй залишатися на орбіті, вона підпадає під категорію товарів військового призначення, які заборонено продавати іншим державам. Ці правила гарні для балістичних ракет, але не повинні мати відношення до індустрії туризму та розваг, переконаний бізнесмен.


Але Orion Span не перша компанія, яка планує відкрити космічний готель. Ще більш футуристичним виглядає готель, який планує побудувати стартап Gateway Foundation за проектом Вернера фон Брауна. Колесо зможе розмістити 400 постояльців, ресторани, бари та кінотеатри, а головне — в ньому буде діяти штучна гравітація, щоб гості могли відчувати себе досить комфортно.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки