Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Конструкторське бюро «Південне» представило панораму місячної бази майбутнього

Конструкторське бюро «Південне» представило панораму місячної бази майбутнього

Фахівці КБ «Південне» представили панораму місячної промислово-дослідної бази. Інженери змоделювали зовнішній вигляд бази, а також опрацювали низку питань, пов'язаних з її облаштуванням на різних етапах функціонування. Проект отримав слоган «Let's make the Moon closer together!».

Своє бачення місячної бази вітчизняні експерти продемонстрували на Третьому міжнародному симпозіумі/семінарі Асоціації «Місячного селища» (Moon Village Association). Її створення було проголошено ще у 2017 році. КБ «Південне» приєдналося до Асоціації у 2018 році. Сьогодні до складу організації входять 150 учасників більш ніж з 30 країн.

Поряд із представниками космічних агентств Японії (JAXA), США (NASA), Індії (ISRO), Китаю (CNSA) та приватних космічних компаній, таких як Blue Origin та Spacebit, КБ «Південне» представило свій проект освоєння та дослідження Місяця, а також опрацювали низку технічних питань.

Йдеться про терміни реалізації запропонованого проекту, а також про основні технічні характеристики системи. Це зачіпає конструкції різних модулів для поверхні Місяця, аналіз можливостей космічної транспортної системи, розгляд варіантів пересування по поверхні супутника тощо.

Варто відзначити, що Державне конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля має багату та насичену історію. Саме тут розробили знаменитий носій «Зеніт», який багато експертів досі вважають найбільш вдалою ракетою-носієм середнього класу. Тут же спроектували ракетний комплекс Р-36, якому на Заході дали прізвисько «Сатана». А в жовтні цього року, на виставці «Зброя та безпека - 2019», конструкторське бюро представило нову ракету «Блискавка», здатну розвивати гіперзвукову швидкість.

За матеріалами: КБ «Південне»

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки