Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Virgin Galactic запустила новий проєкт для майбутніх космічних туристів

Virgin Galactic запустила новий проєкт для майбутніх космічних туристів

Космічне бюро подорожей Virgin Galactic оголосило про запуск програми з бронювання квитків на свій суборбітальний космічний апарат SpaceShipTwo. Програма One Small Step не призначена для прямого продажу квитків - замість цього пропонується за $1000 забронювати місце в черзі на продаж квитків.

Virgin Galactic припинила продаж нових квитків після першого суборбітального польоту апарату VSS Unity в грудні 2018 року. На сьогодні компанія вже набрала близько 600 замовлень від клієнтів з 60 країн світу. Кожен з них заплатив $250 000 за можливість приєднатися до 90-хвилинного суборбітального польоту.

Проте, у всіх охочих зберігалася можливість забронювати місце в черзі на покупку квитків. За 14 минулих місяців цим скористалися 7957 осіб. Саме популярність цього сервісу і змусила компанію запустити програму One Small Step. Доступ до неї відкривається з 26 лютого 2020 року. При цьому невідомі ні кінцева вартість квитків, ні дата початку їх продажу, ні дата польоту.

«Ми були дуже раді такому попиту на персональні космічні подорожі. Ця програма покликана зміцнити довіру до нашого прямому каналу продажу квитків», говорить Стівен Аттенборо, комерційний директор Virgin Galactic.

Але судячи з усього, компанії просто терміново необхідні грошові вливання. Нещодавно Virgin Galactic відзвітувала про збитки в обсязі $73 мільйонів за останній квартал 2019 року. Новий сервіс бронювання дозволить частково закрити дірку в бюджеті. Радує тільки, що при необхідності депозит можна повернути в повному обсязі.

Virgin Galactic запустила новий проєкт для майбутніх космічних туристів

Нагадаємо, що у вересні минулого року Virgin Galactic оголосила, що першого туриста планується відправити в космос вже в червні цього року. Тим часом, перші заплановані комерційні запуски SpaceShipTwo можуть затриматися. Відстрочка пов'язана з додатковими випробуваннями та перевірками.

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки