Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Марсіанський дрон NASA пройшов останню перевірку на Землі

Марсіанський дрон NASA пройшов останню перевірку на Землі

Безпілотний апарат NASA Mars Helicopter пройшов завершальну перевірку роботи своїх лопатей в земних умовах в космічному центрі Кеннеді у Флориді. Наступного разу цей апарат повинен активувати їх вже в марсіанській атмосфері в першій половині 2021 року.

Mars Helicopter стане першим безпілотником, який полетить на іншу планету. Його місія - визначення необхідності подібних апаратів для досліджень важкодоступних місць на Марсі та проведення розвідки. Дрон виконаний за вертолітною схемою з двома контргвинтами діаметром 1,2 метра. Апарат має масу близько 1,8 кілограма та оснащений акумуляторами, які підзаряджаються від сонячних батарей, кольоровою камерою, системами навігації та передачі даних.

Раніше вже проводилися тестові польоти безпілотника в умовах, що імітують марсіанську атмосферу, а в березні 2020 року Mars Helicopter пройшов завершальне випробування в спеціальному повітряному шлюзі, в ході якого лопаті були розкручені до швидкості 50 обертів на хвилину та підтвердили здатність створити потрібну підіймальну тягу. Надалі дрон буде знову поміщений в захисну капсулу, яку встановлять на марсохід «Марс-2020», і наступного разу він активується вже на Марсі.

Марсіанський дрон пройшов останню перевірку на Землі

Старт місії повинен відбутися 17 липня 2020 року, в космос апарати будуть виведені за допомогою ракети Atlas 5, а посадка в районі кратера Езеро на Марсі очікується 18 лютого 2021 року. Розгортання безпілотника почнеться після того, як марсохід відшукає зручний майданчик і залишить там дрон, після чого він здійснить пробний 30-секундний підйом на три метри, а потім зробить п'ять польотів, тривалістю 90 секунд, в ході яких буде підійматися на висоту до декількох сотень метрів.

За матеріалами: NASA

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки