Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Старт ракети Falcon 9 з космічним кораблем Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска

Старт ракети Falcon 9 з космічним кораблем Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска. Пряма трансляція 30 травня 2020 року

30 травня, о 22:22 за київським часом, в рамках місії SpaceX Demo-2, астронавти Дуглас Херлі та Роберт Бенкен відправляться до Міжнародної космічної станції з космодрому Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. Це буде друга спроба запуску першої пілотованої місії SpaceX.

Якщо сьогодні все пройде успішно, це буде перший запуск американського пілотованого корабля після закриття програми Space Shuttle у 2011 році та перший за всю історію запуск людей в космос на приватному космічному кораблі. Минулого разу стартувати кораблю завадила погода - старт скасували за 17 хвилин до запланованого запуску.

Офіційний прогноз погоди зараз передбачає 50-відсоткову ймовірність сприятливих умов для запуску. Як і у середу, інформація про погоду буде постійно оновлюватися, так що все ще може змінитися як в кращий, так і в гірший бік. Якщо сьогодні запуск знову не відбудуться, а ймовірність цього дуже висока, то є ще одне резервне вікно на завтра, 31 травня о 22:00 за Києвом.

Підготовка до старту вже почалася і ви можете спостерігати за тим, що відбувається на мисі Канаверал в прямій трансляції на каналах NASA та SpaceX.

Радійте життю та не забувайте поділитися побаченим зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки