Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Стикування космічного корабля Crew Dragon з МКС. Пряма трансляція 31 травня 2020 року

Стикування космічного корабля Crew Dragon з МКС. Пряма трансляція 31 травня 2020 року

Космічний корабель Crew Dragon з астронавтами Дагом Херлі та Робертом Бенкеном вчора успішно стартував з мису Канаверал і вийшов на орбіту. Зараз корабель знаходиться на шляху до Міжнародної космічної станції. Стикування зі станцією повинно відбутися о 17:29 за київським часом, а на 19:45 заплановано відкриття люка між МКС та Crew Dragon.

Одна з важливих відмінностей Crew Dragon полягає в тому, що всі етапи його стикування зі станцією автоматизовані. Зокрема, корабель стикується самостійно навіть на останньому етапі, тоді як зазвичай, для цього на МКС використовується роботизований маніпулятор Canadarm2. Політ Crew Dragon Demo-2 з астронавтами також буде проходити повністю в автоматичному режимі, але можливість ручного управління звичайно ж є, і в рамках цієї місії запланована її перевірка.

На станції Дуглас Херлі та Роберт Бенкен приєднаються до основної експедиції МКС-63 в складі командира Крістофера Кессіді (США) і бортінженерів Анатолія Іванишина та Івана Вагнера (Росія). Херлі був пілотом шатла «Атлантіс» під час STS-135 - останньої місії програми Space Shuttle у липні 2011 року, а Бенкен, своєю чергою, брав участь у двох місіях «шатлів» - STS-123 (2008) та STS-130 (2010) та має за плечима шість виходів у відкритий космос.

Екіпаж корабля Crew Dragon проведе на станції від 30 до 119 діб. Остаточне рішення про тривалість місії NASA прийме тільки після стикування. Завершивши роботу на МКС, Дуглас Херлі та Роберт Бенкен повернуться на Землю, приводнившись за допомогою парашутів в Атлантичному океані, недалеко від Флориди, після чого їх підбере рятувальне судно Go Navigator.

За цією історичною подією ви можете спостерігати в прямій трансляції на каналах NASA та SpaceX.

Нагадаємо, що вчора, 30 травня 2020 року, пілотований корабель Crew Dragon місії Demo-2 з астронавтами Дугласом Херлі та Робертом Бенкеном успішно стартував з космодрому імені Кеннеді на мисі Канаверал до Міжнародної космічної станції. Eco Technology вів пряму трансляцію старту, яку ви можете подивитися у запису.

Радійте життю та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки