Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Екіпаж Crew Dragon компанії SpaceX повертається на Землю. Пряма трансляція

Екіпаж Crew Dragon компанії SpaceX повертається на Землю. Пряма трансляція

Капсула Crew Dragon місії Demo-2 відстикується від МКС вночі 2 серпня та поверне на Землю астронавтів Дугласа Херлі та Роберта Бенкена. Як раніше заявив глава компанії SpaceX Ілон Маск, вони визнають політ успішним тільки у разі, якщо астронавти безпечно повернуться додому.

Капсула SpaceX Crew Dragon, яка буде повертати астронавтів NASA на Землю, повинна відстикуватися від Міжнародної космічної станції 2 серпня 2020 року о 2:34 за київським часом, але тільки якщо дозволять погодні умови на Землі. Повернення астронавтів в NASA вважають таким же важливим, як і запуск Crew Dragon 30 травня цього року, який вже назвали історичною подією.

«Найскладнішим було запустити нас, але найголовніше - привести нас додому», сказав Роберт Бенкен під час прощальної церемонії на борту космічної станції.

У NASA турбуються, що до східного узбережжя Флориди наближається ураган Ісаіас. Він несе з собою пориви сильного вітру та опади, які можуть бушувати на тій же території, де повинна приводнитися капсула Crew Dragon. У NASA стежать за погодою і можуть змінити своє рішення про повернення астронавтів. Але якщо все піде за планом, політ до Землі займе 19 годин, і капсула приводниться в Атлантичному океані о 21:41 за Києвом біля узбережжя Панама-Сіті, штат Флорида, але місце приземлення можуть змінити через ураган.

Разом з астронавтами на Землю повинен повернутися й американський прапор, залишений на Міжнародній космічній станції останнім екіпажем Space Shuttle у 2011 році. Астронавт 63-ї місії МКС Кріс Кессіді передав його екіпажу Crew Dragon. Про це повідомило NASA у Twitter.

«Цей прапор провів тут близько дев'яти років... Я дуже пишаюся тим, що можу повернути цей прапор додому та подивитися, що буде з ним далі на шляху до Місяця», сказав Дуглас Херлі на церемонії прощання з екіпажем Crew Dragon.

Американський прапор, упакований в целофан, провів на орбіті дев'ять років в очікуванні відновлення у США самостійних пілотованих польотів. Командир екіпажу Crew Dragon Даглас Херлі заявив, що дуже пишається тим, що може повернути прапор додому.

За поверненням астронавтів на землю ви можете стежити у прямій трансляції на каналі NASA:

Нагадаємо, що 30 травня цього року, ракета-носій Falcon 9 з багаторазовим пілотованим космічним кораблем SpaceX Crew Dragon місії Demo-2 успішно стартувала з мису Канаверал. А 31 травня корабель штатно пристикувався до МКС в автоматичному режимі, а астронавти Роберт Бенкен та Дуглас Херлі приєдналися до роботи 63-го екіпажу МКС.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки