Дивовижні технології та винаходи

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Пластикові відходи тепер можна перетворювати в реактивне паливо

Пластикові відходи тепер можна перетворювати в реактивне паливо

Значну частину пластикових відходів складають вироби з поліетилену низької щільності. Команда вчених Університету штату Вашингтон, очолювана професором Хану Лєєм, розробила технологію їх перероблювання в справжнісіньке паливо для реактивних двигунів.

На перших порах дослідники використовували для перероблення пластикові пакети, пакування для молока та пляшки з-під мінеральної води. Пластик подрібнювався в гранули розміром близько 3 мм.

Потім гранули поміщалися в так званий трубчастий реактор поверх шару активованого вугілля. В результаті нагрівання пластику та вуглецю до температури 571°С починався процес термічного розкладання — піроліз. Вуглець, діючи як каталізатор, змушував пластмасу розкладатися з виділенням водню.

Після тестування семи різних типів активованого вугілля вчені змогли отримати суміш, що на 85% складається з реактивного та на 15% - з дизельного палива. Технологія дозволяє розділяти ці види пального. До того ж, вуглець можна відокремити для подальшого повторного використання та реактивувати, як тільки він почне втрачати свій каталітичний ефект.

«Ми тепер можемо витягти майже 100% енергії з тестованого нами пластика. - пояснює Лей, — Отримане паливо дуже хорошої якості — як і попутні гази, які теж мають своє корисне застосування».

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки