Дивовижні технології та винаходи

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Штучний інтелект проти корупції: в Індонезії чиновників замінять алгоритми

Штучний інтелект проти корупції: в Індонезії чиновників замінять алгоритми

Президент Індонезії Джоко Відодо сподівається, що автоматизація дозволить перемогти корупцію та зайву бюрократію. Сміливе рішення повинно допомогти перетворити країну з сировинної моделі економіки у виробника високотехнологічних товарів.

Масштабна корупція залишається серйозною проблемою для Індонезії. У країні з населенням 260 мільйонів чоловік, згідно з опитуваннями, хабарі беруть близько половини всіх держслужбовців, що обходиться країні в сотні мільйонів доларів на рік. Крім того, державні служби надмірно забюрократизовані.

Радикальне розв'язання проблеми запропонував президент країни. Він віддав розпорядження замінити частину чиновників штучним інтелектом. З огляду на, що правляча коаліція Відодо займає 74% місць в індонезійському парламенті, будь-яка президентська ініціатива буде без сумніву схвалена.

«Я наказав своєму міністрові (адміністративної та бюрократичної реформи) замінити їх штучним інтелектом. Наша бюрократична машина буде працювати швидше зі штучним інтелектом», - заявив Відодо.

Йдеться про реформування державних органів, що регулюють бізнес. Зараз вони складаються з чотирьох рівнів, які Відодо хоче скоротити до двох. Використання штучного інтелекту дозволить замінити службовців, які потрапили під скорочення.

Президент сподівається, що реформа підстьобне розвиток бізнесу та допоможе країні перейти від експорту сировини до виробництва високотехнологічних товарів, наприклад, електромобілів.

Які саме алгоритми планується використовувати в Індонезії, поки неясно. Проте, це чіткий сигнал, що штучний інтелект починає замінювати людей вже зараз, причому навіть в країнах, що розвиваються.

І подібний експеримент не погано було б запустити й в Україні. А Ви як вважаєте? Залишайте свою думку в коментарях.

За матеріалами: ZME Science

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки