Дивовижні технології та винаходи

Новини, аналітика, статті, фото та відео

IBM, Amazon, Google та Microsoft надали суперкомп'ютери для дослідження COVID-19

IBM, Amazon, Google та Microsoft надали суперкомп'ютери для дослідження COVID-19

Державно-приватне партнерство, укладене між приватними компаніями, Білим домом та декількома університетами, дозволить прискорити вивчення нового типу коронавірусу та знайти способи для боротьби з ним. IBM, Amazon, Google та Microsoft надали свої обчислювальні потужності для дослідження COVID-19.

Під час прес-конференції в Білому домі, президент Трамп оголосив про створення нового державно-приватного консорціуму для «залучення всієї потужності американських ресурсів суперкомп'ютерів». Членами цього консорціуму є Білий дім, Міністерство енергетики та IBM. За словами президента, інші компанії, в тому числі Google, Amazon та Microsoft, а також ряд академічних установ, готові «внести свою лепту».

Хоча заяви Трампа були зазвичай типово малозрозумілими, представник IBM уточнив, що компанія працює з низкою національних лабораторій та інших установ, щоб забезпечити в цілому 330 петафлопс обчислювальних потужностей для різних проєктів в області епідеміології, біоінформатики та молекулярного моделювання.

Amazon, Google та Microsoft також входять до консорціуму, який очолюють IBM, Управління наукової та технологічної політики Білого дому та Міністерство енергетики США. IBM та її партнери будуть координувати роботу і надавати доступ до високопродуктивних обчислювальних ресурсів для боротьби з коронавірусом.

«Як суперкомп'ютери можуть допомогти нам боротися з цим вірусом? Високопродуктивні обчислювальні системи дозволяють дослідникам проводити дуже велику кількість розрахунків в епідеміології, біоінформатики та молекулярному моделюванні. Ці експерименти можуть зайняти роки, якщо вони будуть виконуватись вручну, або місяці, якщо вони виконуються на більш повільних традиційних обчислювальних платформах», заявив Даріо Гіл, директор з досліджень IBM.

Amazon вже виділив 20 мільйонів доларів на підтримку досліджень COVID-19, а Microsoft заявив про низку різних ініціатив для запобігання наслідків кризи, викликаної коронавірусом. Google вже запустив свій власний веб-сайт присвячений коронавірусу (хоча він сильно відрізняється від того, який обіцяв Трамп), а Alphabet допомагає знайти необхідні тестові майданчики.

Керівник глобальної програми «AI for Health» Microsoft Джон Кахан додав, що Microsoft хоче «переконатись в тому, що дослідники COVID-19 мають доступ до необхідних інструментів для моделювання та досліджень». Відповідно до цього, компанія розширила доступ до свого хмарного обчислювального сервісу Azure.


Нагадаємо, що три дні тому компанія Lighthaus випустила додаток Color Space. Це дуже оригінальна розмальовка у віртуальній реальності, яка допомагає гравцям розслабитися. Її випустили спеціально для того, щоб гравці могли відволіктися від страшних новин про COVID-19 та паніки навколо.

За матеріалами: TechCrunch

Бережіть себе та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки