Дивовижні технології та винаходи

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Корпорація NEC випустила на ринок біопластик NeCycle, який повністю розкладається за 4 роки

Корпорація NEC випустила на ринок біопластик NeCycle, який повністю розкладається за 4 роки

Японська NEC Platforms, дочірня компанія корпорації NEC, почала випуск та продаж нового матеріалу NeCycle, розробленого хіміками як заміну звичних пластмас. Біопластик такий же міцний, як звичайна пластмаса, але екологічно чистий, виготовлений з рослинних матеріалів і повністю розкладається лише за чотири роки.

Пластмаса стала незамінним матеріалом для сучасного суспільства, будь то мішки для сміття, пакування або пляшки. Зворотний бік зручності та довговічності цього матеріалу - гори сміття, забруднення річок та океанів, повсюдне проникнення мікрочастинок пластика. Наприклад, період розкладання звичайної пластикової пляшки - до 1 тисячі років, пластикового пакета - близько 100 років, а коктейльної соломинки - до 500 років.

NEC була однією з перших компаній, яка почала займатися розв'язанням цієї проблеми, і з початку 2000-х років розробляє альтернативні матеріали. І через роки домоглися успіху - японські хіміки створили рецепт «зеленого» матеріалу, який за міцністю не поступається пластику, але набагато менше забруднює навколишнє середовище. Новий біопластик назвали NeCycle і він складається приблизно на 50% з целюлози, отриманої з деревини та рисової соломи.

Вироби з NeCycle

Вироби з NeCycle © NEC

У виробництві NeCycle не використовуються викопні ресурси, такі як нафта чи газ, а сам він розкладається в природних умовах - хоч в океані, хоч в землі - лише за чотири роки. NEC Platforms також розробила спосіб масового виробництва NeCycle. І його можна використовувати для лиття під тиском, як звичайні пластмаси.

Крім цього NeCycle має досить дивовижні декоративні властивості. Готовий виріб схожий на покритий лаком і не вимагає подальшого нанесення додаткового покриття, що також позитивно впливає на гнучкість продукту. Новий біопластик може стати не менш зручним у застосуванні, ніж пластмаса, до якої ми так звикли.

Вироби з NeCycle

Вироби з NeCycle © NEC

NEC Platforms буде поставляти NeCycle в формі гранул, а також готові конструкції пресформ для NeCycle, в першу чергу для автомобільної промисловості та підприємств, що займаються виготовлення товарів для діловодства. У планах компанії розширити масштаби виробництва і довести річний обсяг продажів до 5 мільярдів єн (близько $ 46 мільйонів) до 2025 року.

За матеріалами: NEC

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки