Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

З гібрида в електромобіль — екотрансформація BMW i8

З гібрида в електромобіль — екотрансформація BMW i8

Концерн BMW, за чутками, приєднається до «гонки озброєнь», яку зараз затівають деякі виробники. Але заради цього довелося радикально переглянути концепцію гібридного i8.

BMW i8, який зараз вважається флагманом «зеленої» лінійки баварців, повинен змінити покоління до 2023 року. Передбачалося, що нова генерація спорткара стане логічним розвитком нинішньої концепції: в BMW планували піти по шляху еволюції, побудувавши для i8 нехай більш потужну, але все ж традиційно гібридну силову установку.

Тим часом, як повідомляє видання Autocar з посиланням на власні джерела, в керівництві BMW з цього питання намітився розкол. Частина високопоставлених менеджерів концерну наполягає на тому, щоб перетворити i8 в повноцінний електромобіль.

Це повинно не тільки підкреслити зв'язок цивільних автомобілів BMW та участь концерну в електричній перегоновій серії Formula E, а й загострити конкуренцію баварців, наприклад, з колегами з Audi - ті теж збираються зробити зі свого R8 чисто електричний суперкар. Можливо, ці плани передбачають і протистояння з Tesla, яка планує найближчим часом випустити на дороги свій Roadster.

Технічні подробиці нового проекту поки не відомі, хоча, за чутками, в BMW вже йде розробка якогось новітнього електродвигуна з видатними показниками крутного моменту та швидкостей обертання.

З гібрида в електромобіль — екотрансформація BMW i8

Більш того, за даними джерел видання Autocar в Мюнхені, прототипи двигунів вже проходять випробування. Базою ж для чисто електричного BMW i8 повинна стати платформа, розроблена для електричного сімейства BMW iNext. Крім того, для спорткара готують і нове покоління акумуляторів.

Остаточне рішення про долю «зеленого» спорткара, втім, поки не прийнято. З чуток, визначити шлях подальшого розвитку BMW i8 баварці збираються до кінця нинішнього року. Оснащується він 374-сильною гібридною силовою установкою та здатний набрати перші 100 км/год за 4,4 секунди.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки