Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Найшвидший потяг-маглев презентували в Китаї

Найшвидший потяг-маглев презентували в Китаї

Китайська корпорація CRRC представила прототип швидкісного потяга на магнітній подушці, який після введення в лад може стати найшвидшим магнітопланом у світі. Новий поїзд курсуватиме на швидкості понад 600 км/год. Це найбільший показник штатної швидкості серед поїздів на магнітній подушці.

Магнітоплани є найбільш швидкісними потягами у світі. Вони утримуються над направляючою рейкою та рухаються за допомогою електромагнітного поля. Під час руху потяг не торкається шляхопроводу і єдиною силою, що викликає гальмування маглева, є аеродинамічний опір.

Найшвидший потяг-маглев презентували в Китаї

Прототип нового магнітоплана CRRC зібрано на підприємстві в Циндао. Зовсім скоро інженери компанії планують провести остаточні випробування потяга, комерційна експлуатація якого, як очікується, почнеться у 2021 році. Технічні характеристики цього нового китайського дива на магнітній подушці не розголошуються.

Найшвидший потяг-маглев презентували в Китаї

«Зараз модель випробовується у статичної левітації та показує хороші результати», - зазначив керівник науково-дослідної групи та заступник головного інженера вагонобудівної компанії «Циндао Сифан» Дін Саньсаня. За його словами, після майже трьох років технічних досліджень, команда розробила легкий та високоміцний кузов, який закладає технічну основу для розробки п'яти комплектів технічних прототипів магнітних шляхопроводів.

В даний час найшвидшою електромагнітної дорогою у світі є шлях між міжнародним аеропортом Пудун та станцією метро Лун'ян в Шанхаї. Довжина лінії складає близько 30 кілометрів. По ній маглев проїжджає за 7 хвилин на швидкості в 431 кілометр на годину.

Найшвидший потяг-маглев презентували в Китаї

Рекорд швидкості серед потягів на магнітній подушці належить японському маглеву, випробуваному у 2015 році на експериментальній ділянці шляху між Токіо та Нагоя. Під час випробувань поїзд розігнався до 603 кілометрів на годину. Як очікується, курсувати такі поїзди почнуть у 2027 році.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки