Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Конкурент пікапа Tesla зможе заряджати акумулятор від інших автомобілів

Конкурент пікапа Tesla зможе заряджати акумулятор від інших автомобілів

Глава компанії Tesla Ілон Маск мріє створити електричний пікап в стилі «Того, хто біжить по лезу», але у нього вже є конкурент - пікап Rivian R1T. Він був представлений в 2018 році та зовсім скоро повинен бути запущений в серійне виробництво. Судячи з інтерв'ю, даному главою компанії Робертом Скерінджем виданню The Drive, власники електричного пікапа практично повністю будуть захищені від незручних ситуацій, коли заряд акумулятора сідає прямо посеред дороги.

За своєю суттю, електричні автомобілі є величезними акумуляторами на колесах. Тоді що ж заважає інженерам зробити так, щоб один автомобіль міг ділитися енергією з іншим, рятуючи його при виході заряду акумулятора в самі невідповідні моменти? Станції для зарядки електрокарів на даний момент не особливо поширені навіть в США, тому функція віддачі і прийняття енергії від інших автомобілів точно не завадить.

Rivian R1T отримає додаткові джерела енергії

Ймовірно, інженери вже почали впроваджувати, або вже впровадили цю можливість в пікап Rivian R1T. Також, щоб уберегти власників від незручних ситуацій на дорогах та збільшити дальність їзди, компанія додала можливість установки в багажні відділення автомобіля додаткові акумулятори. Багажників, до речі, у автомобіля два: наскрізний відсік розташований між кабіною і вантажною платформою, а додатковий - під капотом.

Ще одна новинка - позашляховик Rivian R1S - він здатний ділитися енергією з пікапом

Ще одна новинка - позашляховик Rivian R1S - він здатний ділитися енергією з пікапом

Чи зможе пікап від Tesla похвалитися такими особливостями, поки невідомо. Є чутки, що його розробка почнеться вже цього літа, і Ілон Маск вже встиг обізвати електричні пікапи конкурентів «дитячими іграшками».

Rivian R1T

Rivian R1T

Що ви можете сказати про ідею компанії Rivian - чи будуть функція підзарядки від інших автомобілів, і установки додаткових акумуляторів корисними? Може, ви бачите якісь складнощі?

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки