Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У 2020 році розпочнуться перші перегони пілотованих октокоптерів

У 2020 році розпочнуться перші перегони пілотованих октокоптерів

Молода австралійська компанія Alauda анонсувала перші польоти октокоптерів свого виробництва з пілотами на борту. Період випробувань в безпілотному режимі, як повідомляють в компанії, завершився успіхом. І це значить, що вже в наступному році можуть стартувати офіційні перегони на нових літаючих машинах. Щось на кшталт «Формули 1», тільки для дронів.

Alauda - компанія з величезними амбіціями. Команда інженерів вже сконструювала та побудувала кілька масивних прототипів октокоптерів, і вже встигла провести льотні випробування в малонаселеному регіоні країни. Відео з екстремальними польотами є на YouTube.

 

 

Слідом за безпілотними тестами компанія має намір вийти на світову арену з демонстраційними польотами на прийдешньому Фестивалі швидкості в Гудвуді, Великобританія. Після презентації на шоу в Великобританії октокоптери Alauda відправлять в пустелю Мохаве, де почнуться повномасштабні тренування гонщиків-льотчиків. Вони триватимуть близько 18 місяців, щоб зацікавлені сторони прискіпливо вивчили поведінку машин, їх можливості та реальний потенціал для перегонів. Одна справа — керувати дроном здалеку, і зовсім інша — летіти в ньому особисто на висоті всього 20 м та на швидкості близько 200 км/год.

Поточна, найвдаліша версія гоночного октокоптера має довжину 4 м, розмах крил 3,5 м і вагу всього 230 кг (без пілота на борту). Джерелом енергії їй служать літій-полімерні батареї на 500 кВт. Є модифікації з чотирма або вісьмома гвинтами. Зовнішній вигляд скопійований з вигляду гоночних болідів F1 50-60-х років минулого століття.

 

 

Майбутні змагання вже ретельно продумані: в планах поодинокі «заїзди» на час, а також улюблені глядачами та якнайцікавіші — перегони у 20 метрах над поверхнею. Злегка віддає божевіллям, проте компанія стверджує, що цей захід прискорить розвиток споживчих пілотованих повітряних автомобілів.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки