Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Hyperloop для Кароліни: бути чи не бути?

Hyperloop для Кароліни: бути чи не бути?

Ще один штат спокусився ідеєю футуристичного і до сих пір гіпотетичного транспортного засобу, здатного перевозити пасажирів та вантажі зі швидкістю 1000 км/год. У штаті Північна Кароліна готові побудувати лінію вакуумного поїзда на своїй землі.

Компанія Virgin Hyperloop One та Регіональний транспортний альянс Північної Кароліни оголосили про початок розробки технічного обґрунтування по з'єднанню трьох міст штату — Ролі, Дарема та Чапел-Хілла — лініями вакуумного поїзда.

Теоретично, якщо цей проект стане реальністю — а до цього ще далеко — то поїздка між цими містами, розташованими приблизно на відстані 50 км, займають менш як 10 хвилин. Для регіону, в якому розташовані провідні університети, приватні компанії та медичні центри штату, це стане величезною перевагою.

Hyperloop для Кароліни: бути чи не бути?

Тепер реалізація проекту залежить від Департаменту транспорту штату. Але судячи з висловлювань під час прес-конференції, агентство не тільки зацікавлене в створенні ТО, а й планує розширити охоплення і включити в мережу міста Шарлотт та Вашингтон.

Зі свого боку Virgin Hyperloop One (VHO) працює над сертифікацією технології перевезення людей. Найімовірніше, процес сертифікації, якого поки що не існує, займе роки. VHO сподівається отримати дозвіл на перевезення у 2023-му, а відкрити першу лінію у 2029-му році.

Ця новина стала ще одним досягненням компанії, після заснування NETT - Ради з нетрадиційних та нових транспортних технологій, яка займеться дослідженнями та фінансуванням вакуумних поїздів в національному масштабі.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки