Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Встановлено новий рекорд: електропікап Ford F-150 відбуксирував вагони вагою 570 тонн

Встановлено новий рекорд: електропікап Ford F-150 відбуксирував вагони вагою 570 тонн

Ford вперше показав у справі прототип електричного F-150 - найпопулярнішого пікапа марки — попутно встановивши рекорд вантажопідйомності. На відміну від Ілона Маска, в автоконцерні напирають на утилітарність: «У наших клієнтів є робота кожен день».

Американський концерн Ford вперше показав прототип електропікапа F-150, який з часом прийде на зміну нинішньої найпопулярнішої в США моделі. В ході ефектної демонстрації, електричний F-150, на очах власників бензинової версії, відбуксирував вагони загальною вагою в 570 тонн.

F-150 - головна опора концерну на домашньому ринку, а створення електричної версії — один з найважливіших і водночас закритих проектів. Відомо лише, що боси Ford довго не могли визначитися зі стратегією: у 2017 році обіцяли показати чесний електромобіль, потім наголошували на переваги гібридів. Тепер «пікап майбутнього» представлено, і ясно одне — це повноцінний електромобіль. Про потужність, компонування та обертальний момент двигуна даних, поки що, немає, але є більш ніж значна демонстрація їх поєднання в новому «Форді».

Електропікап Ford F-150 відбуксирував вагони вагою 570 тонн

Прототип F-150 показали власникам нинішніх пікапів — чого вони від нинішньої презентації не очікували. Спочатку електромобіль відбуксирував по рейках двоповерхові вагони. Їх загальна довжина збігалася з рядом з 42 пікапів F-150 - по числу років, протягом яких знаменита модель присутня на ринку. У Ford заявили, що вага потягу — мільйон фунтів, або 453 тонни. А потім у вагони завантажили ці чотири десятки автомобілів та повторили трюк. Цього разу потяг важив близько 570 тонн.

Для довідки: в паспорті серійного F-150 зазначено, що він може буксирувати до 6 тонн вантажу в причепі. У Ford, втім, відзначили, що навіть для електричного рекордсмена це «одноразове зусилля».

Тед Канніс, директор Ford по електрифікації, заявив: «Ця презентація демонструє наше прагнення залишатися явним лідером в області вантажних автомобілів, а також підкреслює нашу прихильність майбутнього електромобілів... Але те, чим ми зараз займаємося — це не тільки дбання про якість повітря або підвищення рівня моря. Ми прагнемо створювати кращі вантажні автомобілі для наших клієнтів, у яких є реальна робота кожен день. Вантажні автомобілі, які можуть зробити більше для їх власників».

 

 

Варто зауважити, що хоча досягнення Ford за вагою у два-три рази перевершує досягнення Porsche або Tesla з буксирування, «чесним» цей рекорд вважати не можна, адже буксирувати вагони по рейках набагато легше, ніж літаки по льотному полю.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки