Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Суперскутер для McDonald's

Суперскутер для McDonald's

Компанія з Тель-Авіва Blitz Motors представила нові моделі електроскутерів та готується до експансії на два найперспективніших міжнародних ринків — в Європу та Індію. На відміну від більшості конкурентів, вони можуть їздити по автотрасах. А потужні змінні батареї вже зацікавили корпоративних замовників.

Більшість, що випускаються зараз електроскутерів, призначені виключно для їзди по місту: скромні швидкості та батареї дозволяють продавати їх за порівняно доступними цінами. Blitz вибрала інший сегмент. Заснована у 2012 році вирішила випускати скутери для поїздок між містами Ізраїлю. Але згодом з'ясувалося, що більш потужні та екологічно чисті рішення потрібні й корпоративним клієнтам. Blitz отримала замовлення від мереж фастфудів Pizza Hut, Domino's та McDonald's. Blitz пропонує дві модифікації з моторами різної потужності - 3 кВт та 6 кВт. Нині 1600 скутерів компанії накатали в цілому 20 млн км.

BLITZ3000X

BLITZ3000X

BLITZ3000X, як випливає з назви, оснащений мотором в 3 кВт, який дозволяє розвивати швидкість до 90 км/год. Творці запевняють, що на максимальній швидкості 3000Х проїде близько 120 км, а в міських умовах на середній швидкості в 45 км/год — близько 200 км.

Оновився й блок знімних батарей: кожна касета вагою 7 кг вміщує 1,5 кВт·год, а замінити на свіжу її можна за 30 секунд — досить відкрити відсік під сидінням. BLITZ3000X вміщує до трьох таких батарей. А зарядна станція, куди можна помістити два модулі, наповнює їх за дві години.

 

 

Засновник компанії Рафаель Моржінскі так пояснює переваги схеми: «Скутер зі змінними батареями повністю розв'язує проблему дальності пересування. Це ідеальне рішення для бізнес-клієнтів, які володіють парком скутерів для доставки. В принципі, два скутери з трьома батареями можуть працювати безперервно, без необхідності зупиняти та заряджатись. Це значний прорив в порівнянні з іншими транспортними рішеннями».

Суперскутер для McDonald's

Крім BLITZ3000X, компанія також випускає на ринок більш потужну модель BLITZ6000X. Модифікація з мотором потужністю 6 кВт витримана в дизайні довгобазих максі-скутерів провідних японських марок, хіба що колеса трохи замалі.

6000Х розганяється до 125 км/год та може бути повноправним учасником руху на будь-який автостраді. Правда, дальність поїздки на такій швидкості менше, ніж у 3000Х - всього 100 км.

BLITZ6000X

BLITZ6000X

Продажі в Європі почнуться у вересні в трьох країнах — Бельгії, Нідерландах та Люксембурзі. Ціни поки не оголошені.

В останні роки, ринок легкого електротранспорту набирає обертів з величезною швидкістю. І крім скутерів з'являється багато цікавих рішень — електровелосипедів, самокатів, моноколес. Про деякі новинки Ви можете прочитати на нашому сайті. Ось найбільш цікаві моделі електробайків: Volta, HSD, Luna.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки