Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Hyundai представила гібридний автомобіль з сонячними батареями на даху

Hyundai представила гібридний автомобіль з сонячними батареями на даху

Автоконцерн Hyundai відкрив передзамовлення на перший у своєму модельному ряді гібридний автомобіль з сонячною батареєю на даху. Передбачається, що батарея забезпечить до 60% заряду акумулятора протягом дня та до 1,3 тис. км ходу в рік.

Hyundai вперше представила сонячні батареї для електромобілів на виставці SEMA у 2018 році. Тоді в компанії заявили, що планують розвивати технологію, щоб обладнати акумуляторами й інші поверхні автомобіля.

Батарея встановлена на Sonata Hybrid 2019 року і забезпечує автомобілю від 30% до 60% заряду акумулятора на день. При цьому в компанії відзначають, що сонячна батарея являє собою додаткове, а не основне джерело живлення акумулятора.

Hyundai представила гібридний автомобіль з сонячними батареями на даху

Нова Sonata Hybrid вже доступна для покупки в Південній Кореї, крім цього компанія відкрила передзамовлення автомобіля в Північній Америці. Про плани Hyundai з продажу гібридного автомобіля в Європі поки не повідомляється.

Нагадаємо, що трохи раніше, Toyota почала тестування модель гібридного автомобіля Prius з сонячними батареями, встановленими на капоті, даху та кришці багажника. Таке рішення повинно підвищити запас ходу гібрида на 45 км щодня.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки