Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

NEC провела перші випробування аеротаксі

NEC провела перші випробування аеротаксі

Японська корпорація NEC провела перші випробування пасажирського дрона. Пробний політ пройшов на полігоні в передмісті Токіо. Безпілотник без пасажирів піднявся на висоту близько трьох метрів та через хвилину опустився на землю.

Поки тестувати дрон доводиться без пасажирів, але в NEC вірять, що через пару років з'являться досить потужні акумулятори для тривалих польотів. Японська компанія сподівається випередити західних конкурентів завдяки підтримці уряду та запустити сервіс аеротаксі у 2025 році.

 

 

Аеротаксі NEC важить близько 150 кг та в довжину досягає майже 4 м. Щоб такий апарат зміг піднятися в повітря з пасажирами, йому будуть потрібні дуже потужні акумулятори. За планом компанії, ці проблеми будуть вирішені до 2026 року, на який заплановано старт серійного виробництва.

NEC та його партнер Cartivator - далеко не єдині компанії, що працюють над проектом аеротаксі. Схожі розробки ведуть Lilium, Alaka'I Technologies, Boeing і Kitty Hawk. Однак на боці японської компанії — підтримка уряду, який твердо має намір створити інфраструктуру для літаючих автомобілів вже в наступному десятилітті.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки