Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Інноваційна велосипедна трансмісія DrivEn навчилася перемикати передачі

Інноваційна велосипедна трансмісія DrivEn навчилася перемикати передачі

У минулому році, компанія CeramicSpeed представила проривну велосипедну трансмісію під назвою DrivEn. Оригінальна конструкція забезпечувала кращу у світі передачу енергії від педалей до колеса. Трансмісія привернула до себе загальну увагу, а тепер розробники додали до неї механізм перемикання швидкостей.

Інженери CeramicSpeed зробили основну шестерню роздільною та помістили її на вал з гвинтовою різьбою замість колишньої цільної трубки з карбону. Тепер, по команді з бездротового перемикача на кермі, та частина шестерні, яка не контактує в даний момент з зубчастим колесом, зсувається по валу вперед або назад на один крок. Шестерня продовжує рух і при повороті на 180 градусів, друга половина виявляється вільної, а перша вступає в контакт з іншим рівнем зубчастого колеса, на який потім підтягується й друга частина. Шестерня знову працює, як єдине ціле, але вже на іншій швидкості.

Інноваційна велосипедна трансмісія DrivEn навчилася перемикати передачі

Одного заряду батарей бездротового перемикача вистачає, як мінімум, на 1800 перемикань. Всі механізми розташовані всередині трубки валу, а тому захищені від зовнішнього впливу. Кількість передач у модифікованої версії DrivEn - 13, але ніхто не заважає зробити роздільної ще й передню шестерню, кратно збільшивши їх кількість. В цілому, як зазначає автор ідеї, Джейсон Сміт, кількість передач в такій конструкції обмежена тільки здоровим глуздом.

Інноваційна велосипедна трансмісія DrivEn навчилася перемикати передачі

Завдяки використанню підшипників з гранично низьким коефіцієнтом тертя, розробникам DrivEn вдалося обійтися навіть без змащення. Модифікована трансмісія не вимагає ніякого обслуговування, крім підзарядки батарей, вона придатна для використання в шосейних та гірських велосипедах. Про ціну говорити поки рано — виріб готовий для комерційного застосування, але CeramicSpeed потребує партнерів для запуску його у виробництво.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки