Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Страхові компанії виключили електромобілі Tesla зі списку найбезпечніших автомобілів — вони розбиваються не досить часто

Страхові компанії виключили електромобілі Tesla зі списку найбезпечніших автомобілів — вони розбиваються не досить часто

Електромобілі Tesla є одними з найбезпечніших автомобілів на дорозі, і частково це пов'язано з їх набором активних та пасивних функцій безпеки. Від можливостей автопілота до стандартних функцій, таких як автоматичне аварійне гальмування, електромобілі Tesla призначені для запобігання аварій або захисту пасажирів у разі неминучого зіткнення.

Проте, не дивлячись на репутацію компанії, що виробляє виключно безпечні автомобілі, Tesla дивним чином не потрапила в недавно випущений список шведських страхових компаній на 2019 рік найбезпечніших автомобілів. Причиною цього є дивовижні та іронічні деталі одночасно.

Починаючи з 1983 року, щорічно, шведська страхова компанія Folksam публікує результати свого дослідження найбезпечніших автомобілів в країні. В цьому році вони аналізували збиток, нанесений людям в результаті ДТП на 324 моделях та визначили, які з них з меншою ймовірністю можуть завдати шкоди пасажирам і для яких потрібні менші суми грошей на страхові виплати. Жодна з моделей Tesla не була включена в список через те, що кількість аварій з електромобілями Tesla занадто мала.

«Доказів просто не вистачає. Ми бачили сім нещасних випадків з Tesla в матеріалах цього року, і це дуже мало. У них дуже багато систем безпеки та високий рівень надійності, що означає, що вони ніколи не будуть включені в наші списки, якщо кількість аварій буде занадто мала», сказав начальник відділу досліджень Forksam Андерс Куллгрен.

У всякому разі, Folksam стверджує, що кількість нещасних випадків було недостатньо, щоб визначити шкоду, завдану людям в результаті нещасного випадку з Tesla.

Керівник дослідження Folksam пояснив, що список найбезпечніших автомобілів публікується, в першу чергу, для покупців автомобілів, які хочуть придбати старі автомобілі. На питання ентузіаста електромобілів у Твіттері, чому транспортним засобам у своєму списку найбільш безпечних автомобілів потрібна достатня кількість реальних аварій, щоб претендувати на рейтинг компанії, у Folksam відповіли, що визнають Tesla в якості одного з рекомендованих нових автомобілів.

Електромобілі Tesla є одними з найбезпечніших автомобілів на дорозі сьогодні. Звіт про безпеку транспортних засобів виробника електромобілів за 2 квартал 2019 року показав один нещасний випадок на кожні 5,26 млн кілометрів, пройдених з включеним автопілотом. Автомобілі без автопілота, але з активними функціями безпеки Tesla, зафіксували одну аварію на кожні 3,53 млн кілометрів, а автомобілі без автопілота та без активованих функцій безпеки, зафіксували одну аварію на 2,27 млн кілометрів. Для порівняння, NHTSA зареєстрував один нещасний випадок на кожні 801 450 км для звичайних автомобілів.

За матеріалами: HEvCars

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки