Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Власники електромобілів тепер зможуть вибирати звук двигуна на свій розсуд

Власники електромобілів тепер зможуть вибирати звук двигуна на свій розсуд

Власники електромобілів будуть вибирати рівень шуму двигуна автомобіля для безпеки пішоходів та велосипедистів. Виробники, незабаром, зможуть надати власникам електромобілів та гібридів кілька варіантів рівня шуму двигуна, який буде генеруватися при русі зі швидкістю менше ніж 30 км/год.

За даними Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), електромобілі на низьких швидкостях працюють занадто тихо, що становить небезпеку для сліпих та слабозорих пішоходів. На високих швидкостях шум двигуна та опір вітру видають досить гучні звуки, щоб попередити інших учасників дорожнього руху. Про це повідомляє BBC.

Заклики забезпечити електромобілі та гібриди системами штучного шуму почалися ще у 2010 році. У 2016 році вперше були розроблені спеціальні правила, що забезпечують дотримання цих вимог транспортними засобами. Перші правила NHTSA вимагали, щоб електромобілі видавали тільки один тип шуму. Пізніше, у відповідь на прохання автовиробників, в NHTSA дозволили транспортним засобам видавати кілька типів звукових сигналів.

Деякі виробники електромобілів вже впровадили систему штучних звуків двигуна. Наприклад, Mitsubishi Outlander на високих швидкостях підсилює гул двигуна. Mercedes AMG у співпраці з групою Linkin Park створює унікальні звуки для електромобілів. Porsche пропонує апгрейд за $500 до спортивного автомобіля Taycan, який збільшує гучність електродвигуна, щоб він нагадував бензиновий.

В Європі ж включення попереджувальних сигналів стало обов'язковим для нових транспортних засобів, виготовлених після 1 липня 2019 року. Раніше, на гібридних та електричних автомобілях, виготовлених до цієї дати, це було необов'язково.

Власники електромобілів тепер зможуть вибирати звук двигуна на свій розсуд

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки