Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Каліфорнійський стартап розробив електровелосипед майбутнього

Каліфорнійський стартап розробив електровелосипед майбутнього

Зазвичай виробники електровелосипедів прагнуть максимально наблизити дизайн своїх моделей до зовнішнього вигляду класичних велосипедів, але це — не про OSLO від американської компанії Karmic, дизайнери якої зробили все можливе, щоб їх електробайк не був схожий на звичайний велосипед.

Karmic OSLO має елегантний, мінімалістичний дизайн. Ходова частина електробайка — ланцюг, кабелі та батарея — заховані в корпус велосипеда, алюмінієва рама виготовлена методом гідравлічного формування та скомбінована з панелями з термопластику. У дизайні коліс виробник замінив традиційні тонкі сталеві спиці п'ятьма великими блоками, які додатково можуть бути закриті спеціальними щитками, що поліпшують аеродинамічні характеристики транспортного засобу.

«Ми витратили останні кілька років на розробку нового виду велосипедів. Ми переосмислили рух з нуля, щоб принести вам щось зовсім несхоже на те, що ви коли-небудь бачили раніше», говорять розробники OSLO.

Каліфорнійський стартап розробив електровелосипед майбутнього

OSLO дуже простий у використанні та супер комфортний у їзді. Це ідеальний гібрид велосипеда та електроскутера, але зручніший та простіший у використанні. У футуристичного велосипеда всього одна швидкість, але безліч фішок для поліпшення ергономіки та комфорту: інтегрована гальмівна підсвітка, зручне подовжене сідло, рідкокристалічний монітор, передні та задні гідравлічні гальма та пластикові крила на обох колесах.

Каліфорнійський стартап розробив електровелосипед майбутнього

Велосипедист може вибирати між трьома ступенями підтримки педальної тяги електричним приводом, що працює від 250-ватного двигуна та літієвої батареї на 480 Вт·год. В батареї використовуються стандартні елементи живлення від Panasonic, які встановлені в електрокарі Tesla Model 3. Батарея в OSLO знімна, а на її заміну піде не більше 30 секунд.

Каліфорнійський стартап розробив електровелосипед майбутнього

Максимальна швидкість, яку можна розвинути за допомогою електромотора, складає 32 км/год. За словами виробника, в реальних умовах експлуатації, OSLO проходить без підзарядки трохи більше ніж 30 км.

Каліфорнійський стартап розробив електровелосипед майбутнього

Замовлення на оригінальний велосипед збираються через Kickstarter, і зараз Karmic готовий його відвантажити за ціною 1499 доларів, роздрібна ж ціна буде варіюватися від 1800 до 2000 доларів. В майбутньому, творці мають намір додати в комплектацію 500-ватний мотор, карбоновий ремінний привід та металеві крила.

 

 

Нагадаємо, що у вересні цього року, в рамках щорічної міжнародної виставки-ярмарки Eurobike 2019, компанія Skoda представить незвичайну концепт-модель електровелосипеда - Skoda Klement. Призначений для міських поїздок, електричний велосипед об'єднує в собі скутер, самокат та велосипед з електромотором.

За матеріалами: KARMIC

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки