Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Honda перестане випускати дизельні автомобілі до 2021 року

Honda перестане випускати дизельні автомобілі до 2021 року

Наслідки «Дизельгейта» продовжують впливати на автовиробників. Тепер і Honda заявила, що відмовиться від випуску дизельних двигунів в Європі. Компанія зосередиться на виробництві машин з електричними силовими установками та гібридних авто.

Такі дії пов'язані з рішенням Федеральної ради Німеччини, яка закликала до заборони продажів нових автомобілів внутрішнього згоряння до 2030 року. Після цього, виробники намагаються відмовитися від дизельного та бензинового палива і випускати виключно електромобілі та гібриди.

Тепер компанія Honda оголосила, що до 2021 року вони не будуть продавати дизельні автомобілі в Європі. Зараз компанія скорочує продажі дизельних автомобілів і просуває свої електричні та гібридні автомобілі.

Honda також оголосила, що прагне до того, щоб 66% її автомобілів були гібридними або електричними до 2025 року. Це дозволить повністю привести стратегію компанії у відповідність з цілями, поставленими Європейським Союзом. Згідно з ними, до 2021 року викиди вуглекислого газу повинні бути скорочені до 95 грамів на кілометр.

Honda - не єдина компанія, яка відмовляється від дизельного палива. У минулому році Toyota вирішила поступово вивести дизельні автомобілі з європейського ринку і зосередитися на гібридних машинах. У 2018 році Porsche оголосила, що більше не буде продавати дизельні автомобілі, хоча як і раніше проводить автомобілі з традиційними бензиновими двигунами.

А ось компанія Daimler пішла трохи далі. Компанія повністю відмовилась від розробки двигунів внутрішнього згоряння. Глава відділу розробки Маркус Шефер заявив, що у Daimler, на даний час, немає планів з розробки ДВЗ наступного покоління, і вони зосереджені на нових електричних силових агрегатах.

За матеріалами: Engadget

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки