Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Tesla зробила важливу покупку, яка прискорить появу парку роботаксі

Tesla зробила важливу покупку, яка прискорить появу парку роботаксі

Компанія Ілона Маска купила невеликий стартап DeepScale, який посилить команду інженерів Tesla та допоможе їм швидше впровадити систему безпілотного керування. Основна спеціалізація стартапу — глибокі нейронні мережі. З таким придбанням компанія має намір прискорити створення гігантського парку роботаксі.

DeepScale якраз працює над технологією, яка дозволить забезпечити високоточний машинний зір на базі процесорів з низьким споживанням енергії. Розробки стартапу відповідають за роботу датчиків, систем картографії, планування та управління, які допомагають автомобілю орієнтуватися в просторі.

Глава DeepScale Форрест Йандола теж приєднався до інженерів Tesla на посаді старшого спеціаліста по машинному навчанню. На своїй сторінці в LinkedIn він написав: «На цьому тижні я приєднався до команди Tesla Autopilot. З нетерпінням чекаю початку роботи з найсвітлішими умами в глибокому навчанні та автономному транспорті».

Яндола отримав докторський ступінь в області електротехніки та інформатики в університеті Берклі, де брав участь в розробці нейронних мереж, які могли б працювати на мобільних пристроях з відносно невеликими обсягами пам'яті. Прихід такого фахівця може допомогти Tesla заповнити кадровий пробіл після того, як команду Autopilot покинули 11 інженерів на чолі з віце-президентом по розробці нових моделей Стюартом Бауерсом.

За задумом Tesla, повністю роботизовані машини власники зможуть здавати в оренду — як таксі Uber, тільки без водіїв. Поки автомобіль не потрібен, він буде не стояти без діла, а приносити дохід. Але навіть якщо Tesla й зможе удосконалити технологію безпілотного водіння, сьогоднішні правила, що регулюють використання подібних функцій, ще до кінця не розроблені та можуть серйозно обмежити їх застосування.

Tesla зробила важливу покупку, яка прискорить появу парку роботаксі

Нагадаємо, що ідея перетворити електромобілі Tesla в роботаксі не нова. Ще літом цього року, Ілон Маск говорив про те, що після впровадження повного автопілота, Tesla більше не буде вважатися просто автомобілем. Це буде прибутковий бізнес роботаксі, так що коштувати електрокари будуть в кілька разів дорожче «звичайних» машин. Ймовірно, що індивідуальним покупцям їх і зовсім не продаватимуть.

За матеріалами: CNBC

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки