Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Boeing візьме участь в розробці літаючого Porsche

Boeing візьме участь в розробці літаючого Porsche

Команда інженерів Porsche разом з фахівцями Boeing розроблять стильне літаюче таксі преміум-класу. У Porsche впевнені: повітря над містом — це ключовий сегмент ринку майбутнього.

На початку жовтня Boeing придбав стартап Aurora Flight Sciences, розробника безпілотного електричного повітряного судна для міста. Новий договір про співпрацю з Porsche дасть можливість кільком командам інженерів об'єднати свої зусилля в реалізації цього проекту.

Цей союз не повинен викликати подив. У дослідженні 2018 року, опублікованому Porsche Consulting, йдеться, що міський ринок повітряного транспорту набере обертів до 2025 року. У цей момент він почне перевозити пасажирів швидше, ефективніше та дешевше, ніж традиційні наземні види транспорту.

Що стосується Boeing, то компанія вже розробляє своїми силами електричний літальний апарат вертикального зльоту та посадки, який на початку року здійснив перший пробний політ. Крім того, корпорація співпрацює з каліфорнійським стартапом Kitty Hawk над створенням літаючого таксі.

Окрім розробки літаючого таксі, міжнародна команда Boeing та Porsche разом займеться «різними аспектами міського повітряного транспорту, в тому числі, аналізом ринкового потенціалу машин преміум-класу та можливостей їх використання».

«Porsche збирається розширити свої кордони виробника спортивних автомобілів, ставши провідним брендом преміум-класу. У довгостроковій перспективі це може означати перехід до третього виміру транспортного руху, — заявив Детлеф фон Платен, член ради директорів Porsche AG. - Ми об'єднуємо сили двох провідних світових компаній, щоб зайнятися ключовим сегментом ринку майбутнього».

Boeing візьме участь в розробці літаючого Porsche

За матеріалами: New Atlas

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки