Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Відеотест: Porsche Taycan виявився швидшим та маневровішим за Tesla Model S

Відеотест: Porsche Taycan виявився швидшим та маневровішим за Tesla Model S

Tesla Model S швидше — але лише на папері, стверджують німецькі журналісти, які показали змагання електрокарів у телешоу Auto Mobil. Хоча Porsche Taycan не став прямим конкурентом седана Tesla Model S за ціною, але німецький електромобіль в реальних умовах і розганяється швидше, і маневрує краще.

Для двох електроседанів німці організували серію випробувань на злітній смузі аеродрому. В трейлер програми потрапили два моменти: заїзд по прямій, який ілюструє динаміку, та перестроювання — швидка зміна смуги — яке демонструє керованість в екстремальних умовах.

У заїзді брали участь найпотужніші та динамічні версії двох електрокарів - Tesla Model S P100D та Porsche Taycan Turbo S. На папері Tesla швидше — порівняльна таблиця, опублікована на сайті CNet, обіцяє розгін з місця до сотні за 2,4 секунди проти 2,6 у Taycan.

Однак на вологій трасі видно, що Tesla поступово поступається навіть попри те, що стартувала на соту секунди раніше.

 

 

Цікава й інша частина ролика — перестроювання, або «лосиний тест». Вважається, що завдяки низькому центру тяжіння в електромобілів є перевага перед машинами з двигунами внутрішнього згорання. Але Porsche укладає на лопатки навіть EV-конкурента. Tesla Model S на швидкості в 90 км/год не встигає повернутися у свою смугу. А Taycan з підрулюючою задньою підвіскою виконує цей маневр при 97 км/год на вологій трасі. Для абсолютної більшості бензинових авто, ця цифра не перевищує 80 км/год на сухому асфальті. Правда, журналісти Auto Mobil не уточнюють, скільки спроб вони зробили.

Таким чином, зараз у Tesla Model S Perfomance залишається лише одна явна перевага — дальність поїздки на одній зарядці. З «повним баком» за стандартом WLTP Tesla проїде 587 км, а Taycan - максимум 464. І це буде не потужний Turbo S, а більш скромний Taycan 4S.

Нагадаємо, що на цьому тижні Porsche представила саму доступну версію свого електромобіля Taycan 4S, який майже в півтора раза дешевше анонсованих раніше потужних версій Turbo та Turbo S і повинен стати прямим конкурентом Tesla Model S.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки