Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Vertical Aerospace підняв у повітря перше вантажне електричне аеротаксі

Vertical Aerospace підняв у повітря перше вантажне електричне аеротаксі

Британський стартап Vertical Aerospace провів перші льотні випробування перспективного вантажопідйомного електричного аеротаксі Seraph. Випробування літального апарату проводилися 22 серпня 2019 року, однак стартап оголосив про них тільки зараз.

Більшість електричних аеротаксі, випробування яких зараз проходять у світі, розраховані на перевезення одного або двох пасажирів та невеликих вантажів. Загальна маса пасажирів та вантажів для таких апаратів не повинна перевищувати 200 кілограмів. Наприклад, перше комерційне аеротаксі з Німеччини VoloCity, здатне нести навантаження до 200 кілограмів.

Британське електричне аеротаксі Seraph розраховане на перевезення пасажирів та вантажів масою до 250 кілограмів. Перші випробування зменшеного прототипу аеротаксі відбулися у вересні минулого року. Перший політ повнорозмірного аеротаксі відбувся в серпні поточного року на аеродромі в Лланбедре в Уельсі.

Vertical Aerospace підняв у повітря перше вантажне електричне аеротаксі

«Сьогодні пройдена ще одна важлива віха на шляху до безвуглецевої авіації. Рік тому ми провели випробування першого у Великобританії електричного літака VTOL. Сьогодні ми показали політ нашого другого літака, Seraph, прототипу повітряного таксі, здатного перевозити 250 кг. Повітряні перевезення є одним з найсерйозніших чинників, що впливають на зміну клімату, і одним з найбільш повільних секторів, які прагнуть змін. Наша місія в Vertical Aerospace - зробити персональні й при цьому екологічно чисті польоти реальністю», - розповів Стівен Фіцпатрік, засновник та генеральний директор Vertical Aerospace.

Перспективне британське аеротаксі, здатне виконувати польоти на швидкості 80 кілометрів на годину, зробило вертикальний зліт, серію польотів над злітно-посадковою смугою та вертикальну посадку. Випробування були визнані повністю успішними.

 

 

Vertical Aerospace планує почати комерційне використання повітряного таксі спочатку на міських маршрутах. Згодом, по мірі розвитку технологій, компанія планує використовувати аеротаксі в чартерних перевезеннях між містами, впроваджувати автоматизоване пілотування і зрештою, перетворити повітряні таксі в популярний сервіс. Компанія вже почала процес сертифікації своєї наступної моделі — пасажирського літака, який повинен бути представлений в наступному році.

За матеріалами: Aerospace Manufacturing

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки