Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Німці розігнали аеротаксі понад 100 кілометрів на годину

Німці розігнали аеротаксі понад 100 кілометрів на годину

Німецький стартап Lilium завершив перший етап льотних випробувань перспективного електричного аеротаксі-конвертоплана Lilium Jet, під час якого проводилася базова перевірка роботи бортових систем та електродвигунів. Згідно з повідомленням компанії, тепер аеротаксі почало виконувати польоти на швидкості понад 100 кілометрів на годину.

Розробка аеротаксі Lilum Jet ведеться з 2017 року. У тому ж році здійснив перший політ повнорозмірний прототип аеротаксі, а в травні цього року розробники підняли в повітря тестову версію літального апарату.

Німці розігнали аеротаксі понад 100 кілометрів на годину

Lilium Jet отримав два нерухомих крила, на яких встановлені поворотні електродвигуни. 12 електричних пропелерів розташовані на передньому крилі та 24 - на задньому. Завдяки зміні кута нахилу пропелерів аеротаксі може злітати та сідати вертикально, а також виконувати швидкий горизонтальний політ.

Згідно з проектом, аеротаксі зможе виконувати польоти на швидкості до 300 кілометрів на годину. Дальність польоту апарату на повному заряді акумуляторів складе близько 300 кілометрів. Аеротаксі виконано п'ятимісним: чотири місця для пасажирів та одне для пілота. Lilium планує розгорнути комерційний сервіс аеротаксі в Німеччині з 2025 року.

Німці розігнали аеротаксі понад 100 кілометрів на годину

До теперішнього часу, крім завершення першого етапу льотних випробувань Lilium Jet, стартап Lilium також закінчив будівництво першого складального підприємства аеротаксі. Площа підприємства в Мюнхені становить 3 тисячі квадратних метрів. Крім того, компанія приступила до будівництва другого складального підприємства.

Німці розігнали аеротаксі понад 100 кілометрів на годину

Нагадаємо, що зовсім недавно, британський стартап Vertical Aerospace провів перші льотні випробування перспективного вантажопідйомного електричного аеротаксі Seraph. Цей апарат розрахований на перевезення пасажирів та вантажів масою до 250 кілограмів.

За матеріалами: Lilium

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки