Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Toyota представила електромобільну платформу e-TNGA

Toyota представила електромобільну платформу e-TNGA

Щоб зробити свій новий портфель електромобілів менш дорогим та більш ефективним в створенні, Toyota створила спеціальну платформу під назвою e-TNGA (Toyota New Global Architecture). E-TNGA - своєрідна відповідь на платформу MEB від Volkswagen.

Керівник проекту Коджи Тойосіма (Koji Toyoshima) в інтерв'ю Automotive News сказав, що нова електрична платформа буде підтримувати задній, передній та повний привід і платформу можна масштабувати для малих, середніх або великих транспортних засобів.

За словами Тойосіми, в новій платформі будуть використовуватися акумулятори місткістю від 50 до 100 кВт·год в поєднанні з двома типами двигунів з потужністю від 80 до 150 кВт. Малі електромобілі будуть мати запас ходу 300 км, більші — від 500 до 600 км.

«Те, що я запропонував, було ідеєю платформи, такої як радіокерована модель автомобіля, в якій у вас є акумулятор, двигун та шасі, які можна комбінувати для виробництва різних типів транспортних засобів», - сказав головний інженер проекту Коджи Тойосіма. «Всі частини автомобіля виробляються у вигляді модулів».

Toyota представила електромобільну платформу e-TNGA

Тойосіма розділив автомобіль на кілька модулів: передній, задній, акумулятор та двигун. Ідея полягає в тому, щоб змішати та зіставити ці блоки з різними типами транспортних засобів.

Спочатку електромобілі Toyota працюватимуть на літій-іонних батареях. Але Toyota також робить ставку на прорив у твердотілих батареях. Ця технологія обіцяє легші, більш потужні й безпечні батареї та може стимулювати попит на електромобілі. Toyota має намір пред'явити докази свого прогресу в розробці твердотілих батарей вже влітку наступного року.

Загалом Toyota планує випустити шість моделей на платформі e-TNGA. Список включає компактний кросовер, середній кросовер, середній позашляховик, середній мінівен, середній седан та великий позашляховик. Suzuki, Subaru та Daihatsu стали офіційними партнерами у розробці електрокарів.

Toyota представила електромобільну платформу e-TNGA

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки