Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Electric GT розробив двигун для електрифікації ретро-автомобілів

Electric GT розробив двигун для електрифікації ретро-автомобілів

Власники вінтажних автомобілів витрачають багато грошей на своїх улюбленців. Щоб скоротити їх витрати та додати старовинним авто динаміки, каліфорнійський стартап Electric GT розробив інноваційний двигун, який перетворює бензиновий автомобіль в електричний.

Вперше, інженери Ерік Хатчінсон та Брок Уінберг привернули увагу до своєї технології, коли перетворили Ferrari 308 1978 року випуску в електромобіль. А тепер вони, заснувавши стартап Electric GT, пропонують таким же любителям вінтажних авто придбати деталі конструктора та самим зібрати щось подібне.

Як і звичайні ДВЗ, які продають любителям тюнингу компанії Chevrolet або Ford, розробка Electric GT відмінно поміщається під капотом автомобіля. Подвійні електромотори, перетворювач потужності постійного струму, комп'ютерні контролери та охолоджувачі упаковані в корпус, який насправді схожий на бензиновий двигун.

Electric GT розробив двигун для електрифікації ретро-автомобілів

У продажу є два різновиди електродвигуна — найпотужніший видає 240 кінських сил та 460 Н·м. Це, звичайно, в рази менше, ніж у Porsche Taycan Turbo, але все одно краще, ніж забезпечує ДВЗ більшості вінтажних машин.

Для роботи електродвигуна використовуються старі акумулятори, зазвичай куплені у власників Tesla та перероблені такими чином, щоб підходити до шасі різного типу, від старих Toyota FJ Cruiser до Fiat Spyder та Porsche.

А найпривабливіше для автолюбителів — система EGT спеціально розроблена виключно для ручної коробки передач. «Просто не потрібно купувати найдешевше зчеплення, яке можна знайти на Amazon», - попереджає Хатчінсон.

«Ми беремо на себе всю найскладнішу роботу з налагодження акумуляторів або електрообладнання, — каже Уінберг. - І пропонуємо таку систему майстерням або клієнтам, а потім консультуємо та надаємо підтримку».

Electric GT розробив двигун для електрифікації ретро-автомобілів

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки