Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: продажі Model Y перевершать всі інші моделі Tesla разом узяті

Ілон Маск: продажі Model Y перевершать всі інші моделі Tesla разом узяті

Компактний кросовер стане головним електричним хітом 2020 року, впевнений глава Tesla. Про це він заявив, відзвітувавши про несподівано успішні для експертів результати третього кварталу.

Головною новиною про Model Y стала прискорене налагодження виробничих ліній: запуск бюджетного кросовера в виробництво очікується влітку 2020 року, а не восени.

Після цього Ілон Маск перейшов до особистих вражень: «Я недавно катався на попередній версії Model Y, думаю, це буде дивовижний продукт, який добре приймуть... І цілком ймовірно — хоча це лише моя думка — що продаватися він буде краще, ніж S, X та 3 разом узяті».

На його думку, на першому етапі мова йде про виробництво приблизно 1000 Model Y в тиждень. Щоб перевищити виробництво нинішніх машин марки необхідно випускати близько 100 тис. кросоверів, тобто по 24-25 тис. на тиждень. Ілон не уточнив, коли Tesla планує вийти на такі обсяги.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Енергетична мережа світу

Ілон також заявив, що не дуже виразний енергетичний підрозділ Tesla може вирости в бізнес більше автомобільного. За його словами, прямо зараз, Tesla Energy перетворюється в розподілену електромережу глобального масштабу.

Останнім часом Tesla зробила цілий ряд кроків в спробі «перезапустити» енергетичний бізнес — і, мабуть, тепер Маска задовольняє динаміка.

Зокрема, Tesla запустила програму оренди, по якій сонячна черепиця обійдеться домовласникам в суму від $50 в місяць, запустила нову платформу онлайн-замовлень для комерційних споживачів, а також спростила прейскурант. Окрім цього, Tesla готова представити наступне покоління сонячного даху, третє за рахунком.

За підсумками третього кварталу Tesla відзвітувала про зростання установок на 43% - до 43 МВт.

Відмінно себе почуває й друга складова — системи зберігання. Обсяг установки батарей досяг 477 МВт·год, а в новій версії промислової батареї Tesla Megapack місткість була збільшена в 14 разів.

Ці заяви були зроблені на тлі певних проблем з іншим продуктом компанії — традиційними сонячними панелями, до яких в суді були виставлені претензії від Walmart. Нагадаємо, що у відповідь на можливі наслідки позову від Walmart та інших клієнтів Tesla запустила програму «Проект Титан».

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки