Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Брюсселі заборонять дизельні автомобілі з 2030 року та бензинові з 2035 року

У Брюсселі заборонять дизельні автомобілі з 2030 року та бензинові з 2035 року

У Бельгії, представники парламенту незалежного столичного регіону Брюсселя, прийняли остаточний варіант міського плану щодо захисту клімату, який містить заборону на дизельні автомобілі з 2030 року та бензинові автомобілі з 2035 року. Двоколісні транспортні засоби також будуть піддаватися заборонам та більшість бензинових мотоциклів буде заборонено з 2022 року.

В даний час столиця Бельгії має погану інфраструктуру для велосипедистів та не екологічний громадський транспорт. Ситуація повинна змінитися завдяки великим інвестиціям в громадський транспорт та збільшенню трамвайних та автобусних маршрутів, а також велосипедних доріжок та пішохідних тунелів.

Бельгійська федерація автомобілебудування Febiac заявила, що план потребує доопрацювання, стверджуючи, що конкретних заходів та бюджету для опрацювання деталей не існує. За словами представників Febiac, Брюссель сильно відстає в розвитку необхідної зарядної інфраструктури для електротранспорту.

Проблема з електрифікацією транспортних засобів в столиці країни полягає в федеральному податковому законодавстві Бельгії. В даний час пропонується, щоб водії оподатковувалися відповідно до використання електромобілів, а не власністю — чим більше ви їздите, тим вищий податок. Але зміни можливо внести в законодавство тільки через федеральний парламент Бельгії.

Столичний район зараз лідирує по використанню викопного палива у двох інших бельгійських округах. У Фландрії, наприклад, велосипеди використовуються частіше, ніж в інших регіонах. Фландрія тільки недавно скасувала пільги на покупку електричних транспортних засобів в розмірі 4000 євро. Причиною є низький попит на субсидії. Не зважаючи на продаж 3600 електромобілів в минулому році, тільки 415 заявок було подано на субсидування. Однак у першій половині 2019 року, кількість заявок перевищила показник в 593 заявок у порівнянні з минулим роком. Жителі Фландрії, які бажають отримати пільгу в розмірі 4000 євро, можуть подати заявку до 31 грудня 2019 року.

У Брюссельському регіоні заборона на використання транспортних засобів з ДВЗ покликана допомогти скоротити викиди CO2 на 40% до 2030 року та досягти повної декарбонізації до 2050 року — відповідно до цілей Європейського союзу. Столичний регіон складається з 19 муніципалітетів, включаючи місто Брюссель із загальним населенням 1,2 мільйона чоловік.

За матеріалами: Flanders Today

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки