Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Tesla Model 3 стала першим електромобілем нью-йоркського таксі

Tesla Model 3 стала першим електромобілем нью-йоркського таксі

Електромобілі вже популярні у таксистів Нідерландів, Швеції та Норвегії, а тепер їх пофарбують в жовтий колір для компанії Columbus Yellow Cab, що працює на східному узбережжі США з 1928 року.

Управління по службах таксі та лімузинів Нью-Йорка видав дозвіл на використання в якості автомобіля для приватного візництва седана Model 3 виробництва Tesla. Це перша повністю електрифікована модель в таксопарку міста. Щоб отримати такий дозвіл, автомобілі проходять процедуру сертифікації та інспекції.

Понад сотню електромобілів Tesla вже кілька років обслуговують клієнтів у Амстердамі. Тамтешній таксопарк був навіть оновлений в минулому році позашляховиками Model X. А Model 3 тільки починає привертати увагу компаній приватного візництва.

Американська Columbus Yellow Cab придбала десять Model 3 на початку року, щоб прискорити електрифікацію свого таксопарку, що складається зі 170 автомобілів.

Перший в країні повністю електричний таксопарк, що складається з сорока Tesla Model 3, з'явився зовсім недавно в місті Медісон, штат Вісконсин.

Нагадаємо, що літом цього року, глава Tesla заявив, що після впровадження повного автопілота, Tesla більше не буде вважатися автомобілем. Це буде прибутковий бізнес роботаксі, так що коштувати електрокари будуть в кілька разів дорожче «звичайних» машин. Ймовірно, індивідуальним покупцям їх і зовсім не продаватимуть.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки