Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Самим аеродинамічним автомобілем у світі визнаний сонячний електромобіль Lightyear One

Самим аеродинамічним автомобілем у світі визнаний сонячний електромобіль Lightyear One

Голландська компанія з виробництва «сонячних електромобілів» Lightyear повідомила, що досягла рекордного показника з аеродинаміки для свого 5-місного електромобіля Lightyear One після випробувань в аеродинамічній трубі в Турині, Італія.

Під час випробувань Lightyear One отримав рекордно низький коефіцієнт опору 0,20 для автомобіля, що робить його самим аеродинамічним 5-місним автомобілем з усіх існуючих. Це на 0,02 менше, ніж у седана Mercedes-Benz A-класу 2019 року, який у 2018 році був названий самим аеродинамічним серійним автомобілем у продажу, та на 0,03 нижче, ніж у Tesla Model 3.

Ще до запуску Lightyear One в серійне виробництво, генеральний директор Lightyear Лекс Хуфслот пообіцяв, що він буде «ультраефективний».

Електромобіль Lightyear One, вперше представлений в червні цього року, розроблявся протягом двох з половиною років. Місія Lightyear полягає в тому, щоб задовольнити потребу в більшому запасі ходу, як шляхом надання джерела енергії у вигляді сонячних батарей, вбудованих в дах, так і за допомогою звичайної зарядки від мережі.

Щоб досягти рекордної ефективності, команда Lightyear радикально змінила автомобіль — рекордний коефіцієнт опору досягнутий завдяки довгому обтічному даху електромобіля. Всього лише невеликий ухил дозволяє повітряному потоку залишатися «приклеєним» до поверхні даху. Команда також додала ковпаки коліс, щоб зменшити опір, викликане обертанням коліс, направляючи повітря навколо автомобіля.

 

За матеріалами: HEvCars

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки