Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: Tesla представить електропікап Cybertruck 21 листопада в Лос-Анджелесі

Ілон Маск: Tesla представить електропікап Cybertruck 21 листопада в Лос-Анджелесі

Глава Tesla Ілон Маск назвав дату презентації, ймовірно, найважливішої для американського ринку моделі — електричного пікапа Cybertruck. Презентація призначена на 21 листопада і пройде поблизу ракетного заводу SpaceX в Лос-Анджелесі. Оголошена дата означає, що пікап Tesla буде представлений одночасно з Лос-Анджелеським автосалоном.

Пікапи та кросовери вибирає більш ніж половина покупців в США, і ці класи приносять набагато більше прибутку автомобільним компаніям, ніж седани, які зараз збирає Tesla. Не дивно, що Маск називає пікап самої «надихаючою» моделлю серед новинок марки. Адже пікап відкриває для Tesla вихід на найважливіший американський ринок, що дозволить Tesla заробляти зразу на двох типах автомобілів.

У своєму Twitter Маск оголосив: «Презентація Cybertruck 21 листопада в Лос-Анджелесі, поблизу ракетного заводу SpaceX».

Ілон Маск обіцяє, що пікап Tesla буде коштувати менш ніж $50 000 та буде мати «божевільний» крутний момент, два двигуни, повний привід та адаптивну підвіску, здатну пристосовуватися до вантажу, який перевозить електромобіль. Він також згадав, що вантажівка буде вміщати шість чоловік та отримає запас ходу від 650 до 800 км.

У пікапа будуть камери, що забезпечують 360-градусну панораму, а також сонар, завдяки чому він буде здійснювати паркування самостійно. Маск також відзначив, що його пікап буде крутіше Ford F-150 та спорткара Porsche 911 разом узятих.

Головна таємниця — зовнішній вигляд новинки. На даний момент існує тільки одне дуже незрозуміле зображення (на фото вгорі), але Маск стверджує, що реальний пікап не буде схожий ні на один з фанатських рендерів, які він бачив в інтернеті.

Спочатку Маск планував представити пікап у влітку цього року, але у вересні він оголосив, що переносить захід на листопад. Пікап повинен стати наступною моделлю Tesla після кросовера Model Y, початок продажів якого заплановано на літо 2020 року.


Нагадаємо, що зовсім недавно Ілон Маск заявив, що компактний кросовер Model Y стане головним електричним хітом 2020 року, а його продажі перевершать всі інші моделі Tesla разом узяті.

За матеріалами: Business Insider

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки