Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Лос-Анджелесі представили футуристичний гіперелектрокар з розгоном до сотні за 1,9 секунди

У Лос-Анджелесі представили футуристичний гіперелектрокар з розгоном до сотні за 1,9 секунди

На автосалоні в Лос-Анджелесі, каліфорнійський стартап Karma Automotive представив неймовірно потужний та шалено швидкий концептуальний електрокар SC2: завдяки двигунам загальною потужністю 1100 к.с. до сотні електромобіль розганяється всього за 1,9 секунди.

Karma SC2

Концептуальний суперкар SC2 - це двомісне купе, оснащеного двома спареними електродвигунами, встановлених спереду та ззаду, які забезпечують пікову потужність 800 кВт.

Karma SC2

За заявою розробників, він здатний розганятися до 100 км/год менш ніж за 1,9 секунди. Місткий акумулятор на 120 кВт·год забезпечує електрокару до 560 кілометрів пробігу без «дозаправлення».

Karma SC2

Футуристичний електромобіль оснащений спортивної гальмівною системою з карбоновими та керамічними елементами, підвіскою на поперечних важелях та коробкою передач з адресним розподілом крутного моменту.

Karma SC2

У новинки двоє дверей з підіймальним механізмом та склами з функцією регулювання прозорості. Для доступу до управління використовується технології розпізнавання відбитків пальців та особи власника. Системи допомоги водієві включають лідар, «далекобійний» радар та комплекс камер.

Karma SC2

Електрокар також укомплектований системою моніторингу Drive and Play, що зберігає інформацію про гальмування, температуру повітря, зміну освітленості та навіть музику, яку слухав водій в дорозі. Запис згодом можна відтворити для аналізу поїздки.

Karma SC2

У гоночному режимі SC2 складає карту траси, і проїхавши коло, водій може відтворити заїзд на екрані приладової панелі, керуючи тінню автомобіля зі смартфона. В теорії, результатами можна ділитися з іншими водіями SC2, а заїзди транслювати в реальному часі.

Karma SC2

Karma SC2 створений в єдиному екземплярі для демонстрації відкритої платформи автовиробника, на базі якої планується розробка нових моделей гіперкарів.

Karma SC2

Крім концепту SC2, Karma показала ще одну модель — гібридний Revero GTS та більш потужну версію моделі - GT.

 

 

Karma Automotive - колишній стартап швейцарського дизайнера Хенріха Фіскера. Його компанія Fisker розорилася у 2013 році, а все що залишилося викупили китайці. Фіскер, втім, не залишив автобізнес і тепер, за власним твердженням, працює над революційним електричним кросовером, який зможе скласти конкуренцію Tesla Model Y.

За матеріалами: SlashGear

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки