Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: Tesla буде випускати електричний квадроцикл Cyberquad

Ілон Маск: Tesla буде випускати електричний квадроцикл Cyberquad

Під час презентації Cybertruck Ілон Маск лише мигцем показав квадроцикл та не розповів подробиць про нього, в тому числі й про те, чи надійде він в продаж. Але через день, Маск у своєму Twitter розповів, що Tesla таки буде продавати електроквадроцикл, але поки разом з електричним пікапом Cybertruck в якості додаткової опції.

Найбільшу увагу в області сучасного електричного транспорту привертають увагу легкові електромобілі, але крім них на електричну тягу переводять і інші види транспорту, причому як великі, наприклад, тягачі, так і компактні, такі як квадроцикли. У квадроциклах електродвигуни дають кілька переваг, в тому числі, як правило, більш високу потужність, а також практично повну відсутність шуму, завдяки чому військові декількох країн розглядають їх як транспорт для спеціальних операцій.

Ілон Маск: Tesla буде випускати електричний квадроцикл Cyberquad

На презентації 21 листопада Ілон Маск приділив основну увагу електричному пікапу Cybertruck, але в кінці розповів, що компанія також розробила електричний квадроцикл. Співробітник компанії показав його в справі, відкривши рампу пікапа і заїхавши на неї. Після цього він під'єднав квадроцикл до зарядного пристрою у вантажному відсіку, показавши, що апарат можна заряджати від автомобіля після поїздки.

 

 

Маск не розказав на презентації, чи буде компанія продавати квадроцикл, чи це демонстраційний прототип, який не отримає серійного втілення. На сторінці замовлення Cybertruck немає жодної згадки про квадроцикл. Але пізніше він підтвердив у своєму Twitter, що компанія все ж буде випускати апарат, але в перший час він буде доступний тільки при покупці електропікапа. Квадроцикл отримав назву Cyberquad та зможе перевозити до двох осіб, але навіть основні його характеристики поки ще не оголошені.

За матеріалами: The Verge

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки