Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

EHang запускає екскурсійні польоти на безпілотних аеротаксі

EHang запускає екскурсійні польоти на безпілотних аеротаксі

Китайська компанія EHang, розробник безпілотного літального апарату 216 AAV, запускає екскурсійні польоти над містом на своїх аеротаксі. Перші такі екскурсії будуть проводитися в місті Гуанчжоу в провінції Гуандун, де розташована штаб-квартира EHang.

Компанія EHang уклала угоду з фірмою-забудовником Guangzhou Heli Chuangxin Real Estate про запуск «першого у світі комерційного міського маршруту UAM [міська аеромобільність, Urban Air Mobility]». За оцінкою організаторів проекту, екскурсійні польоти дозволять вирішити два завдання: дати туристам можливість оглянути визначні пам'ятки міста, а людям, охочим придбати нерухомість, вибрати для себе відповідний район, подивившись на нього з повітря.

«Демонстраційні польоти є ще одним кроком Гуанчжоу на шляху до впровадження міської аеромобільності. Ми раді співпраці з нашими партнерами, щоб якомога швидше запустити безпечні, автономні та екологічні повітряні перевезення в містах», заявив Ху Хуажі, засновник та керівник EHang.

Коли саме відбудуться перші комерційні польоти, поки невідомо. Про своє бажання запустити перший у світі комерційний сервіс аеротаксі, компанія оголосила ще в жовтні, а угоду про їх організацію, компанії підписали в кінці листопада поточного року.

Для туристичних польотів будуть використовуватися безпілотні аеротаксі EHang 216 AAV. Аеротаксі EHang 216 AVV - це апарат масою 340 кг, оснащений вісьмома парами роторів та акумулятором на 17 кВт. Апарат розрахований на перевезення двох чоловік або вантажів масою до 260 кілограмів, при цьому він здатний розвивати швидкість до 150 кілометрів на годину, а дальність його польоту складає 70 кілометрів. Ціна такого безпілотника - $336 000.

 

 

За матеріалами: eVTOL

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки