Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ізраїльський стартап отримав більше півмільярда доларів інвестицій на розробку електромобільної платформи

Ізраїльський стартап отримав більше півмільярда доларів інвестицій на розробку електромобільної платформи

Помістити електродвигун прямо в колесо — дуже приваблива ідея. Однак вона не нова, це пропонували робити ще 100 років тому, в епоху початку автомобілебудування. Але деякі технічні та економічні проблеми досі не давали втілити цей задум у життя і запустити його в маси.

Ситуацію обіцяє змінити ізраїльський стартап REE, який впритул зайнявся цією проблемою. Як стало відомо днями, на створення нової електромобільної платформи компанія отримала інвестиції в розмірі 580 млн доларів.

Платформа для електромобілів REE

Електромобілі мають простішу конструкцію в порівнянні з машинами на ДВЗ. Використання мотор-колеса робить їх ще простіше. Але REE йде далі: двигун, датчики, систему управління, підвіску, трансмісію, гальма та електроніку — все це компанія планує помістити в колеса.

До липня цього року REE свої роботи в цьому напрямку не афішувала. Але кілька тижнів тому на автосалоні в Токіо відбувся відкритий показ, на якому компанія продемонструвала свої технології. Вони були розроблені разом з дочірнім підприємством Toyota - Hino Motors.

Модульна концепція Hino FlatFormer

Модульна концепція Hino FlatFormer дозволяє сконфігурувати авто за принципом «Plug and Play». Це допомагає оптимально використовувати весь внутрішній простір, а також підбирати потрібну кількість акумуляторних блоків.

Привабливість такої архітектури полягає в можливості створення модульної платформи, яка зможе успішно застосовуватися в багатьох галузях — від маленьких роботизованих автомобілів до великих пасажирських шатлів.

 

 

Співзасновники REE, Деніел Барель та Ахішай Сардес, починали свою діяльність з невеликої компанії SoftWheel, яка спеціалізувалася на велосипедах та інвалідних візках. Тепер вона має сотню співробітників та близько 60 патентів.

Інтерес і інвестиції в подібні проекти стимулюють наближення нової ери мобільності. Тут мова йде не тільки про електрифікацію машин, а й про повний перегляд автомобільних платформ, а також нових моделях володіння транспортом. Наприклад, як пропонує гендиректор Cruise Ден Амман.

 

 

Впровадження технологій REE в масове промислове виробництво очевидно є першим кроком. Для цього стартап вступив в партнерство з японськими компаніями Mitsubishi, Honda Musashi Seimitsu, американської American Axle & Manufacturing та Linamar, другим за величиною канадським виробником автозапчастин.

За матеріалами: ЕкоТехніка

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки