Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Volkswagen запускає в Катарі шатли-безпілотники

Volkswagen запускає в Катарі шатли-безпілотники

До 2022 року в катарській столиці Доха з'явиться оновлена система громадського транспорту. Volkswagen Group та Катар уклали угоду про впровадження в цю систему безпілотних електричних автобусів та фургонів.

Контракт передбачає участь в проекті під назвою Project Qatar Mobility чотирьох брендів VW Group, в тому числі Volkswagen Commercial Vehicles, шведського автовиробника Scania, мобільного сервісу таксі-шеринга MOIA та дочірньої компанії Audi - Aut Automotive Intelligent Driving (AID).

Volkswagen запускає в Катарі шатли-безпілотники

Завдання — буквально заново розробити всю транспортну систему Дохи, в яку потрібно буде впровадити автономні електробуси, поєднавши їх з уже наявною сіткою громадського транспорту, а також розробити програмне забезпечення.

Volkswagen запускає в Катарі шатли-безпілотники

Катар — ідеальна тестовий майданчик для Volkswagen, оскільки це арабська країна з хорошим кліматом, яка до того ж прийме чемпіонат світу з футболу у 2022 році — до цієї події влада будує та вже побудувала безліч відмінних доріг та всіляко оновлює міську інфраструктуру.

«Щоб розвиватися в наших містах, потрібна нова хвиля інновацій, — пояснює генеральний директор катарського інвестиційного фонду Мансур аль-Махмуд. - Транспортні технології без викидів та з використанням штучного інтелекту допоможуть просунути міську мобільність, скоротять затори та підвищать енергоефективність».

Volkswagen запускає в Катарі шатли-безпілотники

Флот нових транспортних засобів буде включати 35 автономних електричних шатлів ID Buzz - фургони з підрозділу Volkswagen Commercial Vehicles, які мають четвертий рівень автономності та можуть за раз перевозити до чотирьох пасажирів по частково заданих маршрутах. У разі необхідності система може звернутися до людини-оператора.

Volkswagen запускає в Катарі шатли-безпілотники

Згідно з планами, тестування безпілотних шатлів в закритому режимі розпочнеться вже в наступному році. Сам проект повноцінно запустять у 2022-му, як раз до футбольного чемпіонату.

 

 

Нагадаємо, що зовсім недавно, Volkswagen здешевив акумулятори до найважливішої психологічної позначки — нижче $100 за кВт·год. Експерти вважають, що саме з неї починається масове поширення електрокарів, де дорогі батареї поки заважають запропонувати конкурентну ціну.

За матеріалами: Naked Science

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки