Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Дослідження: Hyperloop - єдина потрібна США форма швидкісного транспорту

Дослідження: Hyperloop - єдина потрібна США форма швидкісного транспорту

На підставі дослідження, проведеному Північно-східним агентством з координації NOACA та компанією Hyperloop Transportation Technologies (HTT), аналітики прийшли до висновку, що переваги вакуумного поїзда набагато переважають ризики нової системи. У перспективі він цілком може замінити внутрішні авіаперевезення.

Документ на 160 сторінках, на складання якого було витрачено майже два роки та $ 1,2 млн, буде опублікований для ознайомлення найближчим часом. Його автори - NOACA та HTT - використовували схвалені урядом методи аналізу витрат та переваг транспортної інфраструктури. Вони прийшли до висновку, що плюси Hyperloop значно переважують витрати як з точки зору економіки, так і для навколишнього середовища. Вакуумні тунелі в перспективі можуть замінити широкофюзеляжні лайнери, для яких поки електродвигунів не придумали.

Компанія HTT планує побудувати лінію між Чикаго та Клівлендом, а потім протягнути її до Піттсбурга, що в сумі дасть близько 750 км. Сьогодні така поїздка займає близько восьми годин на автомобілі та майже десять — на поїзді. Якщо ж побудувати Hyperloop, то з Чикаго до Піттсбурга можна буде дістатися за 70 хвилин — швидше, ніж на літаку.

При цьому ні на одному відрізку маршруту капсули не розвинуть граничну швидкість у 1200 км/год, тому що трубу не можна буде прокласти між двома цими містами так, щоб вона не згиналася. В середньому, реальна швидкість вакуумного поїзда складе 706 км/год.

Що стосується вартості проїзду, то тут одна частина документа суперечить іншій: спочатку говориться, що ціна поїздки в одну сторону від Чикаго до Клівленда складе $40, а потім — що вона складе близько 60% від ціни авіаквитка, тобто в районі $150.

Також в дослідженні йдеться, що Hyperloop повинен скопіювати бізнес-модель авіаліній та англо-французької залізничної компанії Eurostar. Крім пасажирів капсули будуть перевозити невеликі контейнери, придатні для вантажних літаків. Це дозволить заробити на доставленні вантажу «день в день».

Головна проблема, звичайно ж, полягає в тому, де взяти $25 мільярдів на придбання землі, риття тунелів, будівництво трубопроводу та капсул. Дослідники пропонують позичити частину коштів на Уолл-Стрит, а решта отримати від державно-приватного партнерства. А обіцяна рентабельність складе 3%. Деталей тут знову не вистачає, але розробники знову і знову наголошують, що платникам податків не обов'язково платити за Hyperloop.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки