Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Дірк Абендрот: «Електричний транспорт — це революція у трьох напрямах»

Дірк Абендрот: «Електричний транспорт — це революція у трьох напрямах»

Технічний директор найбільшого європейського виробника запчастин Continental Дірк Абендрот впевнений, що у світу немає ні часу, ні широкого вибору технологій для майбутнього. Електротранспорт — єдиний шанс на адекватне зниження викидів вуглекислого газу. А ті, хто в це не вірить, повторять долю Polaroid.

Дірк Абендрот, в інтерв'ю журналу Electrek, передрік революційний по силі та масштабу вплив електротранспорту у найближчі роки. Абендрот приєднався до Continental в серпні 2019 року після роботи над електрокаром BMW i3 та гібридом i8, а також посади топменеджера в стартапі Byton. Так що, за висловом автора інтерв'ю Бредлі Бирмана, він «трохи розбирається в електрокарах». Ми наводимо найважливіші думки з цієї бесіди.

Після приходу Абендрота в Continental, компанія оголосила про майбутню відмову від виробництва запчастин для двигунів внутрішнього згоряння. Тоді експерт Kelley Blue Book Майкл Харлі прокоментував це так: «Це розумно. Ніхто не хоче стати Polaroid-ом»

Абендрот впевнений в тому, що це правильний курс: «Електротранспорт — це справжня революція». Причому зміняться не тільки автомобілі. Ми можемо знизити викиди CO2 в спробі зупинити глобальне потепління, але принципи дизайну та виробництва доведеться кардинально переглянути.

Зараз електрокари не підійдуть усім споживачам — наприклад, тим, хто проїжджає по 160 км кожен день, але революції не скасувати, впевнений Абендрот. «Немає ніякого вільного вибору технологій для екологічного майбутнього. Є одна — електрифікація». Цей тренд ми будемо відчувати все сильніше і з часом його тиск зробить революцію в дизайні автомобілів та їх виробництві.

Електродвигуни набагато менше бензинових, так що простір салону можна збільшити на 20-50 см при тій же довжині. «Це різниця між Volkswagen Golf та Mercedes-Benz S Class. Вона величезна», - підкреслює Абендрот.

Але справа буде не тільки в розмірах: ніяких тунелів в салоні не потрібно, мотори можна розмістити прямо на осях або колесах, а потім переміщати крісла по плоскій підлозі «як вам завгодно». «Вони можуть хоч виїжджати назовні — і все це завдяки електричній силовій установці».

Є і ще один вагомий аргумент на користь електричного майбутнього. Завдяки тому, що структурно електрокари радикально відрізняються від бензинових, переобладнання заводів для їх виробництва обходиться в мільярди доларів. Зважившись на подібні інвестиції, виробники вже не повернуть назад, упевнений техдиректор Continental.

«Потрібна окрема складальна лінія. Гібриди та ДВЗ допускають компроміси. Але повноцінна електрифікація має зовсім інший вигляд. Вона пов'язана з колосальними інвестиціями на мільярди доларів на десятиліття вперед», - резюмував Абендрот.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки