Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: автомобілі з ДВЗ скоро перетворяться на гарбуз

Ілон Маск: автомобілі з ДВЗ скоро перетворяться на гарбуз

Ілон Маск попередив тих, хто бажає придбати новий автомобіль, про «падінні залишкової вартості бензинових та дизельних машин в найближчі роки». А електромобілі Tesla, впевнений Маск, будуть тільки дорожчати, тому що будуть ставати все розумнішими.

У минулому році глава Tesla Ілон Маск заявив, що купуючи електромобілі компанії, ви інвестуєте в майбутнє. За його словами, через кілька років придбану сьогодні Tesla можна буде продати в п'ять разів дорожче. Тобто, на відміну від звичайного автомобіля, який з моменту покупки тільки дешевшає, цей актив буде рости.

Відбудеться це завдяки системі автопілота, який буде ставати краще та дорожчати. Пізніше Маск підтвердив, що планує з часом «значно» збільшити вартість опції Full Self-Driving (повний автопілот): «Зверніть, будь ласка, увагу, що опція Tesla Full Self-Driving буде поступово зростати в ціні».

Коли його запитали, чи не це він мав на увазі, коли говорив про електромобіль Tesla як про «актив, що постійно росте в ціні», Маск відповів ствердно. Крім цього, Маск підкреслив, що незабаром купувати автомобілі на викопному паливі буде абсолютно невигідно, через те, що їх залишкова вартість буде стрімко падати.

Маск підтримав твердження одного з ентузіастів електротранспорту в Twitter, який написав: «Хто у своєму розумі стане купувати ДВЗ після 2025 року, знаючи, що його залишкова вартість перетвориться в нуль?». Втім, справа не тільки в падінні ціни через зношування. У деяких країнах Європи купити машину з ДВЗ буде неможливо вже через 10 років.


Нагадаємо, що у вересні минулого року, Tesla вирішила порадувати власників електромобілів релізом одного з найбільших оновлень програмного забезпечення, додавши функцію паркувального автопілота Summon, завдяки якій машина сама під'їжджає до власника на парковці. А трохи раніше Маск заявив, що з появою опції Full Self-Driving компанія «перестане продавати Tesla приватним клієнтам» - це буде прибутковий бізнес роботаксі.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки